Fietsen op de grens van Achterhoek en Twente

RUURLO – Op de fiets door het grensgebied van Achterhoek en Twente op zondag 8 juli. Met zicht op de verschillende landschappen gevormd door het kruiende landijs in de voorlaatste ijstijd. Langs stuwwallen, rivierduinen, beekdalen, oude essen en heidevelden. De start is vanaf de parkeerplaats bij landgoed Ampsen, Ampseseweg in Lochem om 14.00 uur.

Het is een mooie tocht door afwisselend landschap dat gevormd is door de geschiedenis en door agrarische activiteit. De sporen van die geschiedenis zijn nog steeds duidelijk zichtbaar. IVN-gidsen van de afdeling Noord-Oost Achterhoek vertellen er onderweg meer over. De start is bij een van de Achterhoekse landgoederen, landgoed Ampsen en gaat verder langs de stuwwallen van Markelo, de kasteeltjes in Diepenheim en de kenmerkende dekzandruggen bij Gelselaar. Een fietstocht door het opvallende landschap van deze streek waar de geschiedenis nog tastbaar aanwezig is. De tocht duurt circa drie uur. Onderweg is er een koffie- en theestop. Aanmelden is niet nodig. Meefietsen is gratis. Meer informatie via ivnnma@gmail.com.


Koffiekuierklets-wandeling

RUURLO – Op initiatief van 't Dorphuis Ruurlo wordt er vrijdagochtend 6 juli weer gewandeld. Om 10.30 uur begint men in de bibliotheek aan de Dorpsstraat 74 met een lekker kopje koffie/thee en stipt om 11.00 uur gaat men ongeveer een uur aan de wandel. Aanmelding is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld. Dit om deelnemers tijdig te informeren als een wandeling onverhoopt niet door gaat. Dit kan via telefoonnummer 06-13917062 of dorpshuisruurlo@gmail.com. Deelname aan de wandeling is gratis. Voor een kopje koffie/thee vraagt men een bijdrage van 0,50 euro. Zijn er vragen? Bel of mail gerust of bezoek de site www.dorpshuisruurlo.nl.


Inzameling oud papier WonderWijs niet 7 maar zaterdag 14 juli

RUURLO – Zaterdag 14 juli wordt door basisschool CBS Wonderwijs vanaf 9.00 uur weer het oud papier ingezameld. Op de tweede zaterdag van de maand wordt het oud papier steevast door CBS Wonderwijs ingezameld. Helaas staan de data van juli en september niet goed op de gemeentelijke afvalkalender 2018. Noteer daarom alvast dat 14 juli en 8 september CBS Wonderwijs oud papier komt inzamelen.


Jan Ras winnaar midfondvlucht PV Roderlo

RUURLO – De duivenvlucht voor de midfondvlucht van de Ruurlose postduivenvereniging Roderlo werd zaterdag 30 juni gewonnen door Jan Ras. De vlucht vond vanuit Nanteuil le Haudoin in Frankrijk plaats. De wind kwam uit het noordoosten. De afstand op de vlucht bedroeg 418 kilometer. De duiven werden al vroeg, om 7.00 uur gelost. De eerste duif werd om 13.14 uur geklokt door Jan Ras. De uitslag: Jan Ras 1-2-3-5-6-8-14-17-18; Gebr. Meulenveld 4-9-10-16-19-24; Team. Wopereis 7-11-12-13-20-21; Henk Heinneman 15-23; Jan Meulenveld 22-25.