Rob Dolphijn toont met een aantal medewerksters van Plaza 't Snackhuus trots het promotiemateriaal van de Achterhoek Waardepas. Foto: Jan Hendriksen.
Rob Dolphijn toont met een aantal medewerksters van Plaza 't Snackhuus trots het promotiemateriaal van de Achterhoek Waardepas. Foto: Jan Hendriksen.

Succesvolle start Achterhoek Waardepas in Ruurlo

Rob Dolphijn laaiend enthousiast over nieuw spaarsysteem

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Een betere ambassadeur voor de Achterhoek Waardepas is in Ruurlo bijna niet te vinden. Rob Dolphijn van Plaza 't Snackhuus en Dinercafé De Naober is namelijk laaiend enthousiast over het nieuwe spaarsysteem. "De stempelkaart heeft zijn langste tijd wel gehad en we willen ook graag met de tijd mee gaan. De Achterhoek Waardepas komt dan ook precies op het juiste moment. We hebben het spaarsysteem zoals we dat van Plaza Food for All hadden inmiddels de deur uitgedaan."

Op 1 februari is de Achterhoek Waardepas gelanceerd in Lichtenvoorde en op 1 juni in Ruurlo. Inmiddels zijn er al een kleine tienduizend unieke gebruikers en vele Achterhoekse winkels die gebruik maken van deze pas. De Achterhoek Waardepas is een spaarkaart of app voor meerdere spaarsystemen. De consument spaart met één spaarkaart of via de spaar-app bij alle aangesloten zaken maar kan de punten die bij ondernemer A zijn gespaard alleen inwisselen bij diezelfde ondernemer. In de app kan men exact bijhouden hoeveel punten zijn gespaard en wat men ervoor terug kan krijgen. "Stempelkaarten zijn niet echt meer van deze tijd. Nieuwe klanten liepen er niet warm meer voor. Ze hebben de portemonnee al vol genoeg met pasjes en jongeren geven er al helemaal niks om. Die hebben aan hun mobiel en bankpas genoeg. Daarom is de Achterhoek Waardepas ook zo handig. Punten sparen bij diverse winkels en dat allemaal op één pasje. Of heel modern, via de app", zo verklaart Rob Dolphijn. Om de pas te registeren moet men een e-mailadres invoeren. Sommige ouderen hebben dat niet altijd. Rob Dolphijn: "Die klanten wil je natuurlijk ook de mogelijkheid bieden om te sparen. Hen kunnen we invoeren met een telefoonnummer. De klant kan dan in de winkel zijn puntensaldo uit laten lezen en dat gaat uitstekend."

Voordeel
Plaza 't Snackhuus en Dinercafé De Naober doen al direct vanaf de startdatum mee aan de pas. Ze hebben er inmiddels al enkele honderden verkocht. Rob Dolphijn. "De app is gratis maar een fysieke pas kost twee euro. We hebben de Achterhoek Waardepas met een voordeeltje geïntroduceerd: klanten krijgen bij aankoop een gratis oubliehoorn met romig softijs." Veel andere Ruurlose ondernemers die ook deelnemen aan de Achterhoek Waardepas hebben evenals Rob Dolphijn ook leuke korting of geven alvast de eerste punten gratis. Bij Plaza 't Snackhuus en Dinercafé De Naober kan men sparen voor onder meer producten zoals een broodje doolhof t.w.v 5,95 euro als men honderd punten heeft of 25 euro korting in het eetcafé als men vijfhonderd punten heeft gespaard.

Aantrekkelijker
Rob Dolphijn hoopt dat naast de vijftien Ruurlose ondernemers die per 1 juni gestart zijn met de Achterhoek Waardepas nog meer plaatselijke ondernemers zich aansluiten. "Met zijn allen kunnen we zo het 'winkelen' in Ruurlo nog aantrekkelijker maken. Met dit concept willen we meer loyaliteit en bestedingen binnen ons dorp houden en de klantenbinding versterken, om zo een nog beter ondernemersklimaat te kunnen waarborgen. Hoe meer winkels meedoen, hoe interessanter de pas wordt", zo is de visie van Dolphijn.
En het systeem is volgens Rob Dolphijn echt super eenvoudig. "Je scant de pas of de app van de klant, voert het aankoopbedrag in en klaar is kees. Voor iedere euro die je besteedt krijg je een waardepunt. Het systeem rekent automatisch het aantal punten uit dat de klant heeft gespaard." Op de app, de computer, in de winkel of maandelijks in Achterhoek Nieuws Berkelland kan de klant alle acties van de deelnemende winkels inzien.


Volop activiteiten tijdens Medlerfeest

Inschrijven voor Vrienden van Medler Live is nog mogelijk

VORDEN - Stichting Oranjefeest Medlertol houdt op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli haar jaarlijkse buurtfeest in- en om restaurant 't Wapen van het Medler. Zondag 1 juli is al een voorproefje genomen met de jaarlijkse fietspuzzeltocht.

Op vrijdagmorgen 6 juli houdt basisschool de Kraanvogel de kinderspelen op het veld van de touwtrekvereniging. Als afsluiting wordt bij zaal 't Wapen van het Medler gezamenlijk een broodje gegeten en kunnen de lagere groepen een rondje in de draaimolen maken.
Vrijdagavond zal wederom 'De Vrienden van Medler Live' plaatsvinden, waarbij alle draait om het vermaken van het publiek. De avond wordt ingevuld met verschillende acts, waarvoor men zich nog kan opgeven via het e-mailadres. Het publiek bepaalt uiteindelijk wie de winnaars worden van deze avond. Kijk voor meer informatie op de website en klik op Medler Live of neem telefonisch contact op.

Zaterdagmiddag 7 juli staan de kinderoptocht en de volksspelen gepland die om 13.30 uur, onder muzikale begeleiding van Harmonie Vorden, zal worden geopend door wethouder Buunk van de gemeente Bronckhorst. 's Avonds vindt het traditionele vogelschieten plaats, waar Minie Meijerink haar titel van 2017 zal gaan verdedigen. Aansluitend volgt de feestavond met medewerking van de band De Sleppers.


06-2272 8258
info@medlerfeest.nl
www.medlerfeest.nl