De beker die de Oranjevrouwen vorig jaar tijdens het EK wonnen  stond buiten opgesteld en de deelneemster waren in de gelegenheid om zich te laten fotograferen met deze legendarische trofee.Foto: PR.
De beker die de Oranjevrouwen vorig jaar tijdens het EK wonnen stond buiten opgesteld en de deelneemster waren in de gelegenheid om zich te laten fotograferen met deze legendarische trofee.Foto: PR. Foto:

Vriendinnendag VV Ruurlo
plezierig en leerzaam

RUURLO – Een mooie mix van meisjes die een leerzame maar bovenal plezierige dag hebben gehad. Op een zonovergoten sportpark 't Rikkelder kwamen op zondag 1 juli 36 meisjes in de leeftijd van elf tot zeventien jaar samen voor de eerste Vriendinnendag van voetbalvereniging Ruurlo. Onder de deelnemers waren zestien leden van VV Ruurlo zelf en zij hadden twintig van hun vriendinnen meegebracht.

Het ochtendprogramma bestond uit het oefenen van technische vaardigheden, een partijspel en het scoren op een doelbreed gatendoek van de KNVB. Met veel inzet en ijver werden de diverse onderdelen onder leiding van een bekwame trainer en een groepsleidster afgewerkt. Ondanks de warmte werd er geconcentreerd gesport. Ook diegenen, die voor het eerst op een voetbalveld stonden probeerden hun beste beentje voor te zetten. Opvallend was het plezier dat de speelsters beleefden aan het bezig zijn met de bal.

Het middagprogramma stond grotendeels in het teken van de KNVB. Twee trainers van de KNVB maakten de deelneemsters in een bus virtueel wegwijs in de wereld van het Nederlandse Dameselftal dat vorig jaar Europees Kampioen werd. De gewonnen beker stond buiten opgesteld en de meisjes waren in de gelegenheid om zich te laten fotograferen met deze legendarische trofee. Daarnaast werkten de speelsters een dribbelparcours af waarbij oplichtende lampjes de weg wezen en de eindtijd werd geregistreerd.

De andere middagonderdelen bestonden uit waterspelletjes, die goed pasten bij de weersomstandigheden. Het werd dan ook een vrolijke boel met veel waterpret. De middag werd afgesloten met een prijsuitreiking en een applaus voor alle medewerkers. Een speciaal woord van dank werd gericht aan AMI kappers, Schoonheidssalon Melanie en Bakkerij Oude Wesselink voor hun bijdrage aan deze Vriendinnendag. Met een goedgevulde goodiebag togen tegen half vier de tevreden deelneemsters huiswaarts.