Openluchtdienst Goede Herder Kapel Veldhoek

Medewerking van Herman Haan en Marise den Bakker

VELDHOEK – Zoals bekend wordt de Goede Herder Kapel in Veldhoek bestuurd door de Protestantse Gemeenten Zelhem en Hengelo. Tijdens de jaarlijkse Openluchtdienst, steevast op de vierde zondag van juni, werken 'De Veldhoek' en 'Hengelo' nog nauwer samen en gaan de deuren van de Remigiuskerk in Hengelo voor een zondag dicht.

Dit jaar komt Herman Haan uit Toldijk tijdens de Openluchtdienst. Wie hem kent weet dat hij erg van muziek houdt. Op de Facebookpagina van de Goede Herder Kapel kan men een filmpje van hem zien en 'vrienden' worden om op de hoogte te blijven van het wel en wee rondom de kapel. Tijdens de voorbespreking noemde hij muziek de hartslag van God. God ontmoeten in muziek. Dit hoeven niet alleen psalmen en gezangen te zijn maar dat kan ook in gospelsongs of popmuziek.

Wie hier ook heel goed weg mee weet is Marise den Bakker. En dat wil ze graag laten horen tijdens de Openluchtdienst op zondag 24 juni bij Kampeerboerderij de Haverkamp aan de Vierblokkenweg 3 in Hengelo met haar zelf geschreven liederen en covers. Liederen waarbij de tekst en de muziek je hart raakt. Marise den Bakker is 'singer songwriter' van zestien jaar en speelt gitaar, piano en zingt. In 2016 heeft ze meegedaan aan The Voice Kids. Op Nieuwjaarsdag 2018 mocht zij zelfs haar opwachting maken bij een Nieuwjaarsconcert op TV.

Ook wordt er aan de kinderen gedacht. Er wordt een speciale tafel ingericht waar ze lekker kunnen tekenen, kleuren en knutselen en dat heeft natuurlijk ook met muziek te maken. Er zijn twee collectes in de dienst. De eerste is voor stichting Simba. Dit project wordt diaconaal gesteund door de jongeren in Hengelo. De tweede collecte is voor de Vierde zondagcommissie. Na de dienst kan men elkaar ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee. Klinkt dit allemaal als muziek in de oren? Kom dan 24 juni. naar de openluchtdienst bij Kampeerboerderij de Haverkamp in Hengelo. Aanvang 10.15 uur.