Ruurlo gaat weer aan de wandel

RUURLO – De jaarlijkse vierdaagse van Jong Gelre Ruurlo is van maandag 4 tot en met vrijdag 8 juni. Wederom is er dit jaar de mogelijkheid uit drie afstanden te kiezen: de vijf, tien en vijftien kilometer.

Er zijn weer mooie routes uitgezet door de prachtige omgeving van Ruurlo. Zoals gebruikelijk is de start iedere avond bij woonzorgcentrum De Bundeling. De lopers vertrekken tussen 18.00 uur en 18.30 uur, behalve op vrijdag. Op die slotdag zullen de starttijden per afstand verschillend zijn, zodat alle lopers rond om 20.00 uur aankomen bij de Kerst Zwart School. Vanaf deze locatie lopen de deelnemers onder muzikale begeleiding door het dorp naar De Bundeling.
Op vrijdag 1 juni is de voorinschrijving van 19.00 uur tot 20.00 uur bij café De Keizerskroon in Ruurlo. Inschrijven op de wandelmaandag en- dinsdag is ook mogelijk, dit kan bij de inschrijftafel bij de ingang van De Bundeling. Voor meer informatie: Twan van den Berg, tel. 06-17960390 of via de mail.


wandel4daagse-ruurlo@hotmail.com


Suzan Zieverink Gelders kampioene klootschieten

BORCULO – De jeugdige klootschieters Tim ter Bogt (zie ook artikel elders in deze krant) en Suzan Zieverink gingen op zondag 22 april aan de haal met de hoofdprijzen in de Gelderse Kampioenschappen (GK) klootschieten. Deze werden gehouden in samenwerking met KV Dijkhoek. Het GK wordt gezamelijk om en om georganiseerd door de Achterhoekse Klootschieters Federatie (AKF) en de Klootschieters Federatie IJsselstreek (KFIJ). Het kampioenschap werd dit jaar voor het eerst in combinatie met het AKF-kampioenschap georganiseerd. Een initiatief dat voor herhaling vatbaar bleek.

Bij de jongens waren er helaas geen prijswinnaars uit Berkelland. Wel waren Tim ter Bogt, Robin Wegdam en Gido Beumer zeer aan elkaar gewaagd. Vooral op straat was het bijzonder spannend en waren de prestaties bovengemiddeld. Alle drie jongens overbrugden de duizend meter in acht schoten. Tim ter Bogt won met maar liefst 183,30 meter over de finishlijn. Bij de meisjes was alleen Suzan Zieverink ('t Broek uit Ruurlo) deelneemster. Zij gaf de vrouwen goed partij. Zelf was zij minder tevreden over haar optreden, behalve bij het zetten. Met 42,13 meter zette zij een goede afstand, waar alle vrouwen zich op stukbeten.
Bij de vrouwen categorie 5 was de deelname uit Berkelland niet groot. Winnares werd Ellen Bannink (Klein Dochteren uit Lochem) die Marianne Westerink (Woudhuis-Apeldoorn) net voorbleef. Samantha te Rietmole (Eibergen) werd op gepaste afstand vijfde in deze categorie. Categorie 6 was een prooi voor Daniëla Vermeer (Klein Dochteren). Zij bleef met drie eerste plaatsten Mirjam ter Maat (Eibergen) voor die tweede werd. Jannetje Roest (Onderlingen uit Haarlo) behaalde de titel in categorie 9 (70 jaar en ouder).
Bij de mannen categorie 5 (19-39 jaar) was het spannend. Geen enkele heer was op alle drie de onderdelen de beste waardoor er een open wedstrijd ontstond. Jos-Bert Aalbers (Trefpunt-Steenderen) won met zes schoten overtuigend het onderdeel straat maar liet kleine steekjes vallen op de onderdelen veld en zetten. Ramon Halleriet (Zwolle-Groenlo) werd tweede op straat maar kon dit niveau niet doorzetten op veld en zetten. Patrick Zieverink ('t Broek) viel tegen op straat maar won het onderdeel veld en werd tweede bij het zetten. Uiteindelijk pakte Jos-Bert Aalbers de titel in deze klasse.
Categorie 6 mannen (40-49 jaar) was evenals vorig jaar een prooi voor Harold Dolleman (Klein Dochteren). Eric klein Haneveld ('t Broek) verraste met een mooie tweede plaats. In categorie 7 (50-59 jaar) was René Looman (Eibergen) evenals vorige jaar de best geklasseerde schutter. Hij won de onderdelen straat en veld en werd nipt tweede bij het zetten. In categorie 8 (60-69 jaar) was Gerrit Oltvoort (De Mölle-Lochem) die met de titel aan de haal ging.
Antoon Nijhuis (Onderlingen) was de winnaar in categorie 9. Hij bleef nipt Evert Kolkman van KV Warnsveld voor.
Nadat alle spelers binnen waren konden de totalen bij de dames en bij de heren opgemaakt worden om de Gelders overall kampioen te kunnen feliciteren. Bij de meisjes/vrouwen werd evenals vorig jaar de titel gewonnen door de zeventienjarige Suzan Zieverink die Ellen Bannink en Marianne Westerink verrassend voorbleef. Bij de jongens/mannenwerd zeer verrassend de zeventienjarige Tim ter Bogt de Gelders kampioen. Hij eindigde net voor Jos-Bert Aalbers.


Terugblik op Koningsdag in Borculo

BORCULO - In en bij Muziekcentrum Borculo vierde Borculo eerst Koningsnacht en later Koningsdag.Voor het derde opeenvolgend jaar is besloten om Koningsdag binnen te vieren.

Koningsnacht begon met een concert. Aan dit concert werkten mee Muziekvereniging Volharding met combo en verrassende zang, enkele dansgroepen van LG Dance, de Acrogroep Borchlo en DJ Lars. Het was een verrassend en leuk begin van de Koningsnacht. Hierna begon de Koningsnacht Party met medewerking van DJ Lars. Helaas viel het aantal bezoekers tegen.
Koningsdag begon met een goed bezochte Oranje Kindermarkt. In het gezellig versierde muziekcentrum was het 's morgens een drukte van belang. Veel kinderen vonden binnen maar ook in de tent buiten een plekje om hun spulletjes te verkopen. Dit trok veel publiek. Buiten konden de kinderen de hele dag genieten van een kleintje kermis. Het weer bleek zonniger dan verwacht en hierdoor trok de fietstocht sinds jaren weer behoorlijk wat deelnemers. In het muziekcentrum verzorgde Rudy Fricke (LeFreak) een goede muzikale oneman show.
De prijswinnaars van de Kindermarkt zijn: 1. Pim Schuurman; 2. Timo Hopster en Mattan Hebbink; 3. Raizel, Shira en Liora Overgoor. Alle prijswinnaars kregen een zakje met muntgeld. De prijswinnaars van de verloting bij de fietstocht waren Minie Soldaat, Gerda Lubberding en G. Tackenkamp.