Maud Holsbeek op plek 3. Foto: PR
Maud Holsbeek op plek 3. Foto: PR Foto:

Brons voor RGV-turnster Maud Holsbeek

RUURLO - Afgelopen zaterdag was het tijd voor de laatste plaatsingswedstrijd voor de jongste meiden van de 5e Divisie. Tijdens de wedstrijd in de SaZahal in Doetinchem. Tijdens de prijsuitreiking kregen de meiden ook te horen of ze zich geplaatst hadden voor de Regiofinale. Voor enkele meiden was het ook van belang dat deze derde wedstrijd goed ging omdat ze een wedstrijd hadden gemist door ziekte of een blessure. Tijdens deze wedstrijd was er een gouden medaille voor Maud Holsbeek en in totaal gaat RGV Ruurlo met veertien meiden naar de Regiofinale op 26 mei in Winterswijk.

Voor Kealyn Regelink was dat meteen de eerste wedstrijd van de dag dat ze nog extra haar best moest doen., door een blessure moest zij de tweede wedstrijd van de drie missen. De twee andere instappers D2 waren al wel zeker van plaatsing maar toch gingen zo ook nu weer voor een goed resultaat. Dit leverde Laura Olthof een vierde plek op. Kealyn behaalde een nette zevende plaats wat ook ook een finale plek opleverde.

In de tweede wedstrijd was het spannend voor Nienke Groot Haar. In deze klasse pupillen2 D2 wist haar teamgenootje Maud Holsbeek met de bronzen medaille naar huis te gaan. Meteen gevolgd door Famke Dolphijn. Helaas was de 7e plek voor Nienke niet voldoende voor een finale plek. Ze staat als 2e reserve. FayƩnn Post was door twee podiumplekken in de eerdere wedstrijden al zeker van de finale.

Ook bij de jeugd1 meisjes was er nog een RGV-turnster voor deze wedstrijd nog bepalend was voor de een plek in de finale. Nina Tollenaar had door griep een wedstrijd gemist. Helaas wist ze net niet genoeg punten te halen voor de finale. Isa Freriks mag in de zelfde klasse wel RGV gaan vertegenwoordigen in de finale.

In de laatste wedstrijd van de dag zaten de pupillen1. Hierin zaten Tess Gotink en Lilian Tragter.
Ook zij waren al zeker van een finale plek maar wilden er toch nog een mooie wedstrijd van maken. Zij turnden een nette wedstrijd waardoor ze de finale echt hadden verdiend.

Van de zes junioren in de 5e Divisie hadden zich eerder voor de finale al geplaatst: Elise Labohm, Aafke Hogevonder, Sanne Boekelder, Neele Ketting en Noortje de Jong. In totaal staat RGV dus met veertien meiden op de Regiofinale 5e Divisie op 25 mei in Winterswijk.