'Gouden' Koningsdag in Barchem

BARCHEM – Op vrijdag 27 april viert heel Nederland traditiegetrouw Koningsdag en uiteraard wordt dit ook in Barchem gevierd. Omdat vereniging Contact dit jaar hun 50-jarig jubileum viert zal deze dag een gouden randje hebben. Vanaf 13.00 uur kunnen de ballonnen worden opgehaald en om 13.30 uur zullen deze, onder het spelen van het Wilhelmus door Crescendo, vanaf het Dorpsplein worden opgelaten. Daarna kan de gein op het plein beginnen met onder andere een kleedjesmarkt, spelletjes, springkussen, eten, drinken en muziek. Ook kan men, onder begeleiding van Floris Dinkelman van Flofit, kennis maken met de diverse survivalonderdelen. Tevens is er nog een verrassing. De organisatie van deze gezellige Koningsdag bestaat uit Vereniging Contact Barchem en de Jeugdcommissie, H.C.R. In de Groene Jager en dorpshuis 't Onderschoer. De Barchemse Ondernemers Verneiging levert een financiële bijdrage aan deze middag. Voor meer informatie: www.contact-barchem.nl.


Uitslagen 't Stokpaard

RUURL0 – Met een mooie zege op zijn grootste belager wist Albert Vasse in de speelronde op dinsdag 10 april zijn voorsprong te vergroten in de onderlinge competitie van de Ruurlose schaakvereniging 't Stokpaard. Met een score van 95 procent lijkt hij de terechte clubkampioen te worden.

Andere opvallende wapenfeiten in deze speelronde waren de zeges van drie Jannen: Jan Geertsma , Jan Schutte en Jan Peters. De laatste zit inmiddels ruim boven 'de streep van de nacompetitie'. Uitslagen van 10 april: Gieteling-Vasse 0-1, Geertsma-Eisink 1-0, Beltman-Westerveld 0-1, Van Uhm-Seleski 1-0, Baggen-Avé 0,5-0,5, Buiten-Holthekker 1-0, Bluemers-Peters 0-1 en Beunk-J.Schutte 0-1. Schaakvereniging 't Stokpaard speelt iedere dinsdagavond in het Schietkroontje van De Keizerskroon in Ruurlo. Iedereen is welkom om een partijtje te spelen of om kennis te maken met de schaaksport.