Tim Pardijs: Foto: Jan van den Brink.
Tim Pardijs: Foto: Jan van den Brink. Foto:

Cursus 'Gedichten schrijven' bij KunstKring Ruurlo

RUURLO – "Deelnemers hebben aan het eind van de workshop een vrij vers geschreven." Met deze hoopvolle belofte presenteert Tim Pardijs zich bij de aankondiging van zijn 'introductie op de poëzie' tijdens de twee uur durende workshop van de KunstKring Ruurlo. Op dinsdag 17 april gaat hij deze uitdaging aan met diegenen die zich zullen hebben aangemeld. De workshop wordt gegeven van 19.30 tot 21.30 uur in het atelier van de KunstKring Ruurlo in het Kulturhus, Nieuwe Weg 5 in Ruurlo.

Tim Pardijs (1978) is schrijver en dichter. Hij schreef gedichten voor onder meer Trouw en De Stentor en de tijdschriften Het Liegend Konijn, Liter en De Gids. Regels van hem zijn aangebracht in de Noorderhaven in Zutphen en op de veerstoepen van Beuningen en Slijk-Ewijk. Hij schreef verder onder meer gedichten voor Radio 1 en de provincie Gelderland en was stadsdichter van Zutphen in 2013 en 2014. Hij schreef vier boeken, waarvan drie poëziebundels. Zijn laatste bundel Onder het prikkeldraad door (2017) is een samenwerking met beeldend kunstenaar Wim van der Meij. Creatief als een dichter en zorgvuldig als een journalist geeft Tim taal daarbij zijn eigen bijzondere plek. In workshops, gastlessen, lezingen of mee den sessies laat hij mooie en grappige dingen zien die steeds meer verborgen raken onder het stof van het dagelijkse taalgebruik. Deelnemers verrassen zichzelf dankzij Tims creatieve schrijfopdrachten. In deze twee uur durende workshop geeft hij een introductie op de poëzie. Deelnemers hebben aan het eind van de avond een vrij vers geschreven. Tim Pardijs stond voor tientallen groepen op onder meer basis- en middelbare scholen. Hij organiseerde literaire cafés, presenteerde culturele avonden en opende tentoonstellingen. Zijn eigen leven gebruikt hij hierbij vaak als uitgangspunt. Over zijn mislukkingen gaf hij een lezing bij een expositie van eindexamenkunst, in een Preek van de Leek vertelde hij over het ontstaan van zijn schrijverschap. Annelies de Jonge, wethouder cultuur gemeente Zutphen, over Tim Pardijs: "Een stadsdichter brengt poëzie dichter bij mensen, de mensen dichter bij de stad, de stad dichter bij de mensen. Tim Pardijs weet met zijn directe manier van schrijven dit als geen ander te bereiken."Deelnamekosten: dertig euro. 30,00 Voor meer informatie en aanmelden: Lieneke Tanis, tel. 06 51609497 of cursusadministratie@kunstkringruurlo.nl.


Juf Paulien Pierik neemt afscheid van Willibrordusschool

RUURLO – Paulien Pierik neemt na 23 jaar afscheid van Daltonschool Willibrordus. Als leerkracht in de onderbouw, dan eens groep een en twee, een ander jaar groep vier, hebben heel veel kinderen uit Ruurlo een fijne schooltijd bij haar gehad.

De laatste jaren heeft Paulien zich enorm ingezet om een soepele overgang te creëren van groep twee naar groep drie. Speelse werkvormen, dansend, zingend en samen spelend, leren kan op zoveel manieren! Daarbij was zij één van de drijvende krachten achter de ontwikkeling tot Daltonschool. De Willibrordusschool was voor Paulien Pierik werk én hobby. Van bloemetjes in een vaasje om de lente in school te halen tot het aanleggen en met de kinderen onderhouden van de moestuin. Als contactpersoon van school richting de Willibrorduskerk, het Septemberfeest en de Avondwandelvierdaagse, Juf Paulien was overal bij, vond alles belangrijk voor de kinderen en leuk om te doen. De school gaat haar vreselijk missen. Donderdag 26 april verzorgen de kinderen en het team een mooi afscheidsfeest voor Juf Paulien. 's Middags van 16.00 tot 18.00 uur is er op school gelegenheid voor iedereen om haar de hand te komen schudden onder het genot van een drankje en een hapje.

Juf Paulien Pierik in haar klas. Foto: PR.