Primavera. Foto: PR
Primavera. Foto: PR Foto:

Primavera doet ook mee aan Zangfestival

BORCULO - Het dameskoor Primavera is een klein dameskoor dat zingt op het Zangfestival van 22 april 's middags om drie uur in de Joriskerk te Borculo.

Het koor bestaat ruim vijf jaar en is ontstaan uit een projectkoortje van het AGK (Algemeen Gemengd Koor) dat tijdens een jubileum heeft gezongen. De leden komen uit Berkelland, maar ook uit Zutphen en Doetinchem. Er wordt gerepeteerd in 't Stieltjen in Haarlo. Er worden hele afwisselende stukken gezongen, van licht klassiek tot meer moderne muziek. Het plezier van zingen staat voorop. Ieder jaar wordt er een koffieconcertje gegeven.

Primavera doet mee aan de Berkellandkorendag en is te gast bij concerten van andere koren, zoals nu dit tijdens dit Zangfestival. het koor wordt geleid door dirigente Ina Sprick-de Wilde.

Op het Zangfestival treden ook soliste Carlijn Middelhof en Mannenoctet Octo Viri, kwartet Amuze en het organiserende koor De Lofstem op. Sylvia Klaverstijn, de vaste pianiste van De Lofstem, is ook de docente van Dirk Udo, een jonge pianist die zijn D-examen aan het voorbereiden is. De dirigente van De Lofstem is de enthousiaste Marianne Weenink uit Barchem.


Taizéviering in Ruurlo

RUURLO – In gemeentecentrum De Sprankel aan de Domineesteeg in Ruurlo wordt zaterdag 7 april om 19.00 uur een Taizéviering gehouden. Even tot rust komen, stilte ervaren en de teksten goed laten inwerken door het zingen van de mantra's. Voorafgaand aan de viering is er gelegenheid om de mantra's gezamenlijk te oefenen. Er is ruimte voor meerstemmigheid of vrij de vaste melodie versieren. Alles is goed. Het oefenen begint om 18.15 uur (de Sprankel is vanaf 18.00 uur open). Voor meer informatie: dees.langelaar@kpnplanet.nl.