Bruilse Fair. Foto: PR
Bruilse Fair. Foto: PR Foto:

De Bruilse Fair is op zoek naar standhouders

RUURLO - Op zondag 27 mei houdt buurtvereniging De Bruil en Omstreken van 11.00 uur tot 16.00 uur de derde editie van de 'Bruilse Fair'. Evenals vorig jaar wordt de fair gehouden op het terrein aan de Stapeldijk 7 in Ruurlo, achter café 't Haantje, tijdens het jaarlijkse Bruils (Hanen)feest. De organisatie wil ook dit jaar weer proberen om een zo gevarieerd mogelijk aanbod te bieden aan de bezoekers en is op zoek naar ondernemers, verenigingen, hobbyisten en anderen die zich willen presenteren. Er zijn nog enkele plekken en kramen vrij. Aanmelden of informatie: bruilsefair@gmail.com.


Van kasteelvrouwe tot waakvogel

RUURLO – In de kasteeltuin van Kasteel Huize Ruurlo loopt een gevederde vrouwe rond. An is sinds enkele jaren niet alleen de vaste kasteelgans maar ook de bewaker van het kasteel. Voornamelijk de zonnewijzer is haar favoriete plek. Al struinend over de paden van de Engelse landschapstuin van Kasteel Ruurlo, komt men deze kasteelvrouwe als waakvogel waarschijnlijk tegen. En zoals het een echte bewaker betaamt, beschikt Ans over leiderschapskwaliteiten en kan ze soms wat bazig uit de hoek komen. Ans de gans is ook een beetje op haar privacy gesteld en vindt het prettig als men wat op afstand blijft. Maar poseren tegen een Willink-wolkenlucht, doet ze maar al te graag.


Fontein op Kerkplein binnenkort weer in werking

RUURLO - Naar verwachting van 'chef waterfontein' Geert van Tuil zal de waterfontein op het Kerkplein in Ruurlo op korte termijn weer in werking zijn.

"We hebben een nieuwe waterpomp aangeschaft en die zal binnenkort geplaatst en aangesloten worden", zo verklaart de Ruurloër. Vorig jaar was de fontein het grootste deel van het seizoen door een defect aan de waterpomp buiten werking, tot teleurstelling van talloze Ruurloërs en spelende kinderen op het Kerkplein. De fontein zou zoals gebruikelijk vanaf het voorjaar in werking worden gesteld. Maar helaas deed de pomp het niet en reparatie bleek op korte termijn niet mogelijk.

Het was vorig jaar niet voor het eerst dat de fontein met drie spuitkoppen niet werkte. Ook vier jaar geleden was de waterpomp defect en ook in 2016 haperde de fontein af en toe. "Hopelijk laat de techniek ons dit jaar niet in de steek", aldus Geert van Tuil namens de Ruurlose Ondernemers Vereniging (ROV). De fontein werd in 2010 door de ROV en firma Eijgenhuijsen Precisievervoer in het kader van het 100-jarig bestaan van de Ruurlose precisievervoerder aan de Ruurlose gemeenschap geschonken.