Hoewel de start in de eerste set niet goed was kwam Tornax gedurende het vervolg wat beter in het spel. Foto: Marco Brunekreeft
Hoewel de start in de eerste set niet goed was kwam Tornax gedurende het vervolg wat beter in het spel. Foto: Marco Brunekreeft Foto:

Tornax pakt knap punt tegen koploper Orion

RUURLO – Het eerste mannenteam van volleybalvereniging Tornax speelde zaterdag thuis in sporthal 't Rikkenhage tegen Orion uit Doetinchem. Tornax trad tegen de koploper aan met een team waarin vier vaste spelers ontbraken. Daardoor moesten er een aantal wijzigingen in de opstelling doorgevoerd worden. Er werd vooraf afgesproken dat er met lef gespeeld zou worden: veel druk vanuit de serve en de aanval en Orion het spel niet laten maken.

Hoewel de start in de eerste set niet goed was, kwam Tornax gedurende het vervolg steeds beter in het spel. De stand ging redelijk gelijk op. Nipt werd de eerste set verloren met 20-25. De mannen van Tornax hadden echter het gevoel dat er iets te halen was en het vertoonde spel bood hoop. De tweede set werd op het scherpst van de snede gespeeld met veel goede en afwisselende aanvallen van Ruurlose kant. Terecht werd deze set dan ook met 25-19 gewonnen door de thuisploeg. Een bonuspunt waar Tornax van tevoren geen rekening mee had gehouden. Het goede spel kreeg in de derde set geen vervolg. Met name passend ging het minder: 16-25. In de vierde set werd het spel weer goed opgepakt, maar kwamen de Tornax-mannen net te kort: 21-25. Al met al doet het team wederom goede zaken in de strijd om lijfsbehoud. Concurrenten van Tornax pakten afgelopen volleybalweekend geen punten.

Zaterdag 24 maart om 16:00 uur speelt Tornax opnieuw thuis, dan tegen KSH uit Harreveld.