Computercursussen in bibliotheken Berkelland

BERKELLAND – In april start er in twee bibliotheken in Berkelland een nieuwe cursuscyclus Klik & Tik. Klik & Tik is uitermate geschikt voor iedereen die geen of nauwelijks ervaring heeft met de computer. Op 9 april starten de cursussen Klik & Tik 1 en 2 in Ruurlo. Vanaf 18 april kunt u voor Klik & Tik 2 terecht in Neede.

Klik & Tik
Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Men kan vanuit de luie stoel winkelen of een reis boeken. Met de computer kunnen vanuit huis biebboeken gereserveerd worden, of zelfs digitale boeken lenen. Maar ook bankzaken en belastingen moeten steeds vaker door mensen zelf geregeld worden. Dat is niet voor iedereen even makkelijk.
De Bibliotheek verzorgt daarom al enige tijd de cursus Klik & Tik. Tijdens deze lessen wordt geleerd hoe internet werkt. Het programma bestaat uit lessen die bij de basis beginnen en in een rustig tempo worden doorlopen. Het is mogelijk om thuis te oefenen met behulp van een werkboek en online cursusmateriaal. De cursussen bestaan uit module van zes lessen. Wie zelf een laptop heeft, wordt verzocht deze mee te nemen, dan kan men met de eigen laptop aan de slag. Wie geen laptop heeft kan er een gebruiken van de bieb.

Wie nog niet bekend is met computers of met internet kan de cursus Klik & Tik 1 volgen: Computer basiskennis (6 lessen). Startdatum in Ruurlo: maandag 9 april (15.00 tot 16.00 uur). Wie de cursus Klik & Tik 1 heeft gevolgd kan verder met Klik & Tik 2: Windows 10 & internet (6 lessen). Deze cursus start in Ruurlo op maandag 9 april (13.00 tot 14.30 uur) en in Neede op woensdag 18 april (13.30-15.00 uur).

Opgave
Informatie opvragen of aanmelden kan bij het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929) of in de plaatselijke Bibliotheek. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek kunnen gratis deelnemen. Niet-leden kunnen deelnemen door lid te worden van de bieb (€ 52,00 per jaar) of door het betalen van het cursusgeld (€ 60,00).


Inloopbijeenkomst voor borstkankerpatiënten

REGIO - De Borstkankervereniging Nederland, afdeling Winterswijk, houdt op maandag 26 maart van 09.30 tot 11.30 uur een inloopbijeenkomst voor vrouwen en mannen die borstkanker hebben of hadden. De bijeenkomst is in het SKB en heeft lotgenotencontact en informatie-uitwisseling als doel. De toegang is gratis een aanmelden is niet nodig. Wie de bijeenkomst wil bijwonen, kan zich in de hal van het SKB melden bij de gastenservice, naast de receptie, om naar de vergaderruimte geleid te worden waar de bijeenkomst plaatsvindt. Informatie is verkrijgbaar bij de organisatoren, BVN-vrijwilligers Heidi Schreurs en Desirée Heerdink, via winterswijk@borstkanker.nl. Dit jaar zijn er nog bijeenkomsten op de maandagen 23 april, 28 mei, 25 juni, 27 augustus, 24 september, 15 oktober, 19 november en 10 december.


Zangavond Hosanna

GEESTEREN - In de Gereformeerde kerk in Geesteren is op 25 maart vanaf 19.15 uur weer een zangdagavond. Rond het thema 'Hosanna' wordt er op kleurrijke wijze invulling gegeven aan Palmpasen. Er wordt gezongen uit verschillende bundels (onder andere uit de bundel 'Hemelhoog'). De liederen worden begeleid op orgel en trompet. Vier Palmpasen mee en zing voluit: Hosanna.


Bijeenkomst IVN over streekvoedsel

GEESTEREN - Iedereen die meer wil weten over streekvoedsel kan op dinsdag 27 maart bij het IVN terecht. Dan houdt IVN Afdeling Noord-Midden Achterhoek haar publieksavond vanaf 19.30 uur bij de Melktap,Nettelhorsterweg 21 in Geesteren. De avond is voor leden en niet-leden.

Marijn Struik van Happyland houdt dan een inspirerend verhaal. Zijn organisatie houdt zich bezig met het verduurzamen van voedselsystemen. Landbouwbeleid moet veranderen in voedselbeleid. Bij diverse Gelderse gemeenten, waaronder Lochem en Bronckhorst, is Martijn aangesteld als voedselcoördinator. Hij helpt bij het opstellen van het nieuwe voedselbeleid. Maar ook bij de realisatie en coördinatie van voedselnetwerken, toepassing van Gezonde School, Streekkantine en Gezonde Sportkantine. Hij ondersteunt lokale en regionale initiatieven. Het uiteindelijke doel is het vergroten van de productie, distributie en afzet van lokale producten in de eigen streek. Nodig is daarom ook dat de lokale producenten en de consumenten elkaar beter vinden.

Bij de nieuwe aanpak zijn minder grondstoffen nodig, is er minder voedselverspilling en komt lokaal voedsel meer onder de aandacht. Marijn zal vertellen hoe het lokale voedselsysteem kan verduurzamen, de lokale economie gestimuleerd kan worden en de consumptie van lokaal voedsel in de eigen streek vergroot kan worden. Wie meer wil weten is welkom op deze IVN avond . Kosten voor niet-leden 3 euro. Zaal open om 19 uur.