Uit handen van pastoor Harry Scheve ontving Margriet te Morsche de pauselijke onderscheiding de Pro Ecclesia et Pontifice. Foto: Gemma van der Linde.
Uit handen van pastoor Harry Scheve ontving Margriet te Morsche de pauselijke onderscheiding de Pro Ecclesia et Pontifice. Foto: Gemma van der Linde. Foto:

Pauselijke onderscheiding voor Margriet te Morsche

BORCULO/RUURLO – Tot haar grote verrassing ontving Margriet te Morsche (62) uit Ruurlo zaterdagavond tijdens de Eucharistieviering in Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming in Borculo de pauselijke onderscheiding de Pro Ecclesia et Pontifice uit handen van pastoor Harry Scheve van de regionale parochie HH Twaalf Apostelen.

Door Jan Hendriksen

Al vele decennia lang zet Margriet te Morsche zich in voor de parochie middels diverse activiteiten. In de eerste jaren binnen de Borculose parochie. Maar sinds vele jaren was ze ook regionaal actief. Haar drijfveer was en is met name de diaconale kant van het pastoraat zoals coördinator van de Missie, Ontwikkeling en Vrede (MOV) groep en initiatiefneemster van enkele stichtingen van bijvoorbeeld die van projecten in derde wereld landen. En sinds vijf organiseert de Ruurlose de regionale parochiële De Passie op Goede Vrijdag. "Hierop had ik absoluut niet gerekend. Ik was gewoon naar de viering gegaan omdat ik deel van het koor Stemming uitmaak die medewerking aan de Eucharistieviering verleende. Dit is een zeer waardevolle onderscheiding", zo vertelt Margriet de ochtend na de onderscheiding. In de jaren tachtig van de vorige eeuw begon Margriet te Morsche als vrijwilligster in de Borculose Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming parochie. Haar drijfveer was met name de diaconale kant van het pastoraat zoals coördinator van de MOV groep en initiatiefneemster van enkele stichtingen ten bate van projecten in derde wereld landen. Van daaruit organiseerde en coördineerde zij de Vastenacties met onder andere vastenmaaltijden met als doel informatie, bezinning en inspiratie. Lees verder op pagina 3