Momenteel treft de spelersgroep van Steeds Beter  de laatste voorbereidingen aan het toneelstuk. Foto: PR.
Momenteel treft de spelersgroep van Steeds Beter de laatste voorbereidingen aan het toneelstuk. Foto: PR. Foto:

Steeds Beter speelt Aalbers antieken brocante

RUURLO – De reeks toneelvoorstellingen in Ruurlo wordt dit 'winterseizoen' traditioneel weer afgesloten door Toneelvereniging Steeds Beter, beter bekend als Bruils Toneel afkomstig uit de gelijknamige Ruurlose buurtschap De Bruil. Vrijdagavond 23 maart (20.00 uur) en zaterdagmiddag (14.00 uur) en zaterdagavond 24 maart (20.00 uur) speelt Steeds Beter in zaal De Keizerskroon het blijspel 'Aalbers antieken brocante' geschreven door Evelien Evers.

Door Jan Hendriksen

Momenteel treft de spelersgroep de laatste voorbereidingen aan het toneelstuk. Er wordt intensief gerepeteerd op de deel bij de familie Faber en vanaf begin volgende week kan er op het toneel van De Keizerskroon gerepeteerd worden. "Eerst maakt Buurtvereniging De Brouwershoek komend weekeinde met hun Bonte Avond nog gebruik van het toneel. Maar vanaf volgende week maandag kunnen wij volop van het toneel en de coulissen gebruik maken", zo laat regisseuse José Lageschaar weten. Ze is blij met zowel de keuze van het blijspel als met de spelersgroep waarmee ze 'werkt'. "Het is een uitermate komisch blijspel met een fantastische spelersgroep. We beleven ontzettend veel plezier aan de voorbereidingen. En hopelijk straalt dat volgende week ook af op de bezoekers. Wij hebben er een ontzettende zin aan om er mooie toneelvoorstellingen van te maken. Hopelijk het publiek ook door te komen kijken." Er gebeurt altijd wat in de Antiek en Brocante winkel van Alfons en Trudie Aalbers. Koopjesjagers, eerlijke en minder eerlijke personen passeren de revue. Mensen die wat te koop aanbieden of zichzelf in de aanbieding doen. Familieleden die 'problemen' komen bespreken en ruzies uitvechten. Met sommige leden van de familie is het slecht kersen eten. Ze zijn er op uit om zich te verrijken over andermans rug ten koste van alles en iedereen. Het spreekwoord 'Met de familie is het goed wandelen maar slecht handelen', maar met sommige leden van de familie is wandelen nog niet aan te raden. Al met al talloze ingrediënten voor veel verwikkelingen en het nodige spektakel.

Spelersgroep
De spelersgroep van Steeds Beter bestaat voor het blijspel uit Wim Weenk, Stien Meutstege, Anja Schuurman, Evert Wezinkhof, Rieneke Hogevonder, Wilfried Hendriksen, Els Geurtsen, Sebastiaan Hulshof, Emmaly Wezinkhof en Henk Klein Bluemink. De grime wordt verzorgd door eigen leden. Naast regisseuse treedt José Lageschaar ook op als souffleuse. Licht en geluid wordt verzorgd door leden van Toneelvereniging Halle Heide uit Halle. De entree op de beide avonden is 6 euro. Op zaterdagmiddag is de entree vrij. De middag voorstelling is speciaal bedoeld voor ouderen. Toegangskaarten zijn voor aanvang van de voorstellingen aan de zaal verkrijgbaar en kunnen vooraf gereserveerd worden bij Bert te Winkel tel. 0573 -461003.