Bijdrage voor Liefdespad van LEADER Achterhoek

RUURLO - LEADER Achterhoek heeft aan vijf projecten subsidie toegekend. Een van de projecten is van Stichting het Liefdespad uit Berkelland. De stichting wil een fraai wandelpad aanleggen waar kunstzinnige 'loveseats' worden neergezet. Door dit wandelpad, dat vlak bij Museum More komt, valt er meer te beleven in Ruurlo. De Stichting ontvangt 118.200 euro.

De andere projecten zijn Zorgbad Zonnewater in Hoog Keppel (gemeente Bronckhorst) krijgt 109.150 euro om het buitenbad te moderniseren zodat het geschikt is voor mensen met én zonder een beperking. Uniek aan dit project is dat het héle gezin van het water kan genieten.
Seniorenontmoetingspunt Doetinchem gaat voor het project 'Kom er eens uit' elektrische wagens aanschaffen om kwetsbare ouderen uit het buitengebied mobiel maken zodat ze zelfstandiger worden. Zij ontvangen 79.550 euro.
Kok Nel Schellekens uit Winterswijk wil graag de monumentale boerderij Het Keunenhuis opknappen zodat het behouden blijft en dienst kan doen als proeflokaal. Zij ontvangt 120.000 euro.
Stichting Welzijn Steenderen (gemeente Bronckhorst) krijgt 120.000 euro voor De Kei, een oud schoolgebouw waar een ontmoeting- en activiteitencentrum gecreëerd wordt.

Wie een subsidie aan wil vragen kan contact opnemen met LEADER coördinator Jolanda Kemna of met een LAG-lid uit je gemeente. Na een eerste gesprek moet een voortoetsformulier ingevuld worden. Vervolgens kan men pitchen voor de LAG. Dat kan op 10 juli. De LAG geeft advies. Als de voortoets positief beoordeeld is door de LAG, dan kan men een subsidieaanvraag doen op het moment dat de tender geopend is.

De voortoets dient ingediend te zijn voor 17 juni.
De komende tender, de periode waarin men een LEADER-subsidieaanvraag kan doen, is open van 5 tot en met 30 maart. De aanvraag doet men bij het provincieloket.
Alleen de projecten die een positief advies van de LAG hebben ontvangen na hun pitch kunnen een subsidieaanvraag doen. De tweede tender van 2018 is open van 1 tot en met 31 oktober.


Hobbybeurs bij Erve Kots

LIEVELDE - Op zondag 11 maart wordt voor de 28ste keer een grote hobby- en kaartenbeurs gehouden in de zaal van herberg Erve Kots aan de Eimersweg 4 in Lievelde. In de mooie sfeervolle zaal zullen veertig hobbyisten uit de Achterhoek de producten van hun hobby tentoonstellen en de werkwijze demonstreren. Er zijn onder andere versierde paaseieren, diamond painting, sieraden, warmtezakken, Grols breiwerk, kaarten, groendecoratie, tekstborden, kussens, tassen gehaakt van plastic tassen, poppenkleertjes, paasdecoratie, decoratie voor binnen en buiten, hobbymateriaal en nog veel meer. En natuurlijk kaarten voor elke gelegenheid, in alle kleuren en maten en technieken. De beurs is geopend van 10.00 tot 16.30 uur. De entree bedraagt 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar gratis.


www.hobbybeurs.com, www.facebook.com/hobbybeurs.com


Vrouwen van Nu

GEESTEREN/GELSELAAR - Donderdag 15 maart komt Gerda Marsman op humoristische wijze vertellen over haar wereldwijde fietstochten. Zij brengt haar fiets mee! Aanvang 20.00 uur in zaal Baan in Geesteren.


Novia op de koffie bij Vrouw Actief Haarlo

HAARLO - Dinsdag 13 maart gaan de leden van Novia op uitnodiging naar Vrouw Actief Haarlo. Ze gaan daar een informatieve lezing bijwonen over koffie en thee. Deze lezing wordt verzorgd door Drikus Semmelink van koffie-en thee schenkerij V.O.F. uit Lochem. De avond begint om 20.00 uur, vanaf 19.45 uur staat de koffie/thee klaar bij Café Prinsen in Haarlo.


Natuurwandeling op landgoed Velhorst

RUURLO – IVN Noord-Midden Achterhoek houdt op zondag 11 maart een voorjaarswandeling met natuurgidsen op het landgoed Velhorst halverwege Lochem en Vorden. Bij het landgoed hoort een historische moestuin/boomgaard. Bij wijze van uitzondering is deze tijdens de wandeling voor de IVN´ers en hun gasten opengesteld. Startplaats: Parkeerplaats van Natuurmonumenten aan de Lageweg in Lochem bij Velhorst, Start: 14.00 uur. De ongeveer twee uur durende wandeling is gratis en aanmelden van te voren is niet nodig. Tijdens een pauze is er koffie en thee voor vijftig eurocent. Een extra vrijwillige bijdrage is welkom. Inlichtingen bij de hoofdgids Willem Boerman, tel. 06 50586340 of mail: w.boerman@kpnmail.nl.