Fermata geeft een concert. Foto: PR Fermata
Fermata geeft een concert. Foto: PR Fermata Foto:

Fermata zingt voor De Zonnebloem

BORCULO - Fermata uit Zutphen verzorgt op zaterdag 17 maart een concert voor de Zonnebloem in de synagoge aan de Weverstraat 4 in Borculo. De synagoge is die middag vanaf 13.30 uur open. Het concert begint om 14.00 en duurt tot ongeveer 15.45 uur. De entree bedraagt 5 euro, inclusief koffie of thee in de pauze. Wie het concert wil bijwonen, kan zich aanmelden tot uiterlijk donderdag 15 maart telefonisch bij Gerrit Sprokkereef: 0545-273469 of 06-55940811.

Fermata zingt populair klassieke - en hedendaagse muziek. Van Josquin des Prez tot onder andere Mozart, Mendelssohn en Fauré naar Edward Elgar. Het koor staat onder leiding van Paulien Roos-Bik. De muziek wordt afgewisseld met bijdragen van verhalenverteller Jan Alfrink.

Fermata bestaat uit twintig ervaren koorzangers met een grote passie voor meerstemmige a-capellamuziek. Het koor zingt meestal vierstemmige liederen voor gemengd dubbelkwartet.
De naam 'Fermata' komt van het fermateteken in de muziek. De fermate geeft een moment van rust en stilte aan. En dat is precies wat het koor beoogt. Met hun liederen wil Fermata een bijdrage leveren aan levensmomenten waar stilstaan even aan de orde is: sterven, trouwen, gedenken. Stilstaan voor je verder gaat. Fermata wil zulke 'pauzes' met mooie koormuziek tot een bijzonder moment maken. Daarin heeft het koor zich gespecialiseerd en daarop is het repertoire afgestemd
De Zonnebloem richt zich op deelnemers met een lichamelijke beperking vanaf 18 jaar. De Zonnebloem Borculo/Haarlo heeft een grote groep min of meer vaste deelnemers maar er is altijd plaats voor belangstellenden. Wie kennis wil maken met de activiteiten van de Zonnebloem, is welkom.