Een repetitie met een deel van het koor. Foto: Archief Borculo’s Mannenkoor
Een repetitie met een deel van het koor. Foto: Archief Borculo’s Mannenkoor Foto:

Dirigent Christo Guenov slaat zijn vleugels uit

BORCULO - Dat de muzikale kwaliteiten van Christo Guenov als dirigent en als pianist van hoogstaand niveau zijn, weet het Borculo´s Mannenkoor, als geen ander, al sinds 2006. In de 12 jaar dat hij de muzikale leider van het BMK is, kan zonder overdrijving worden gezegd dat hij door zijn vakkundigheid, enthousiasme en motivatie, nog eens ondersteund door zijn gave als pianist, het niveau van het BMK muzikaal tot grote hoogte heeft weten te brengen. Dat zijn kwaliteiten langzamerhand de regio zijn ontstegen, blijkt wel uit het feit dat hij door het gerenommeerde Ulfts Mannenkoor gevraagd is vanaf begin maart de muzikale leiding op zich te willen nemen. Daar heeft hij positief op gereageerd.

Omdat de repetitieavonden van beide koren op dezelfde avond plaatsvinden, en het UMK door diverse omstandigheden geen andere avond ter beschikking heeft, zou het Borculo's Mannenkoor naar een andere dirigent moeten gaan zoeken. Tekenend voor de verstandhouding tussen koorleden en dirigent, hebben de leden van het BMK (bijna) unaniem gekozen om de repetitieavonden te verzetten, waardoor Christo als dirigent aan het BMK verbonden kan blijven. Dat was geen gemakkelijk te nemen besluit, want 35 jaar traditie zet je niet zo maar overboord. Vanaf 8 maart zijn de repetities van het Borculo's Mannenkoor op donderdagavond, nog altijd van 20.00 uur tot 22.00 uur en nog altijd in café-restaurant Peters aan de Steenstraat in Borculo.

Mannen die (niet) kunnen zingen, worden van harte uitgenodigd om op een donderdagavond eens te komen luisteren. Dat is wat anders dan al meteen mee te moeten zingen. Hoewel dat natuurlijk altijd wel mag. Maar het is meer de bedoeling om de sfeer te proeven, om eens te ontdekken wat het nu is om gezamenlijk in een koor te zingen, een mannenkoor, en om te zien welk plezier het zingen je brengt. D
Naast de mogelijkheid om op een repetitie-avond te komen luisteren, wordt er op zondagmiddag 15 april voor belangstellende mannen nog een keer de gelegenheid geboden om kennis te komen maken met het koor, met de dirigent, met het repertoire.
Dan houdt het BMK - waarschijnlijk samen met een koor uit Ruurlo - haar jaarlijks donateursconcert en dat wordt dan een combinatie van concert, ledenwerving en gezellige middag. Meer informatie hierover volgt nog.

in ontmoetingscentrum 't Brewinc in Doetinchem. Foto: Archief Borculo's Mannenkoor