Na het aanvankelijke plan van de gemeente Berkelland om de school te slopen ligt er nu een uitgewerkt plan om de school om te bouwen tot een maatschappelijk cultureel centrum. Foto: PR
Na het aanvankelijke plan van de gemeente Berkelland om de school te slopen ligt er nu een uitgewerkt plan om de school om te bouwen tot een maatschappelijk cultureel centrum. Foto: PR Foto:

'Willibrordusschool ombouwen tot Maatschappelijk Cultureel Centrum'

RUURLO - Er ligt een plan om de Willibrordusschool om te bouwen tot Maatschappelijk Cultureel Centrum. KunstKring Ruurlo wil graag een onderkomen in het oude schoolgebouw.

Vervolg voorpagina

Vrijwilligers
Met inwoners van Ruurlo worden momenteel gesprekken gevoerd voor bezetting van de bestuursfuncties. Organisatorisch moet er nog veel werk verzet worden. Daarbij moet bijvoorbeeld worden gedacht aan het opzetten van een website, de communicatie met de gemeenschap, het onderhoud van de school met alles wat erbij hoort en het bemannen van een gemeenschapsruimte. De insteek is dat deze werkzaamheden, behalve de verbouwing, grotendeels door vrijwilligers zullen worden uitgevoerd. Een op te richten werkgroep zal een belangrijk onderdeel van het plan, het energie-neutraal maken van het gebouw voor haar rekening nemen.

Oud-leerlingen
Een idee is om oud-leerlingen van de school zo veel mogelijk bij dit alles te betrekken. Gedacht wordt onder andere aan het organiseren van een grootscheepse reünie als de school wordt overgedragen aan de stichting. Dus voor de verbouwing met de reünie in en om de school in haar huidige staat. Iedereen die zich, op wat voor manier dan ook aangesproken voelt om mee te werken aan de totstandkoming van het centrum kan zich nu al opgeven. Contactpersoon: secretaris@kunstkringruurlo.nl.


Berkellandse kampioenen in het zonnetje

BERKELLAND - De aanwezigen presteerden het allemaal om op nationaal -, Europees -, wereld- of olympisch niveau een eerste, tweede of derde plaats te behalen.

Vervolg voorpagina

Olympisch goud
Bij het zwemmen wisten de Rietmolennaren Theo Schouten en Laurens Klein Breteler weer een aantal medailles bij elkaar te zwemmen. Schouten won de 50 en 100 meter vrije slag en de 50 en 100 meter vlinderslag op de korte baan in Maastricht. In Eindhoven zwom hij zelfs een nieuw Nederlands record op de 50 meter vlinderslag in de categorie 70-plus. Zijn collega-zwemmer Klein Breteler mag zich zelfs wereldkampioen noemen op de World Masters Games in Auckland (Nieuw-Zeeland). Ook wel de Olympische Spelen voor senioren genoemd. Dat hij graag wint schuift hij niet onder tafels of stoelen. "Ik ga graag de competitieve strijd aan", vertelt de 60-plusser. "Ik ben ijverig met alles. Of het een kaartspelletje is of een zwemwedstrijd ik wil winnen."

Salto's
Een wat minder bekende sport is het trampoline springen. De leden van de Ruurlose Gymnastiek Vereniging (RVG) wisten in 2017 weer een berg medailles bij elkaar te springen. De Ruurlose meiden Mady Brundel en Linn te Veldhuis zijn Nederlands kampioen bij het synchroon springen. "Dat we eerste zouden worden had ik niet verwacht. Er zijn heel veel goede tegenstanders en daardoor is het lastig in te schatten hoe goed wij het deden in vergelijking tot de rest", vertelt de 10-jarige Mady. Zij haalde ook nog eens een derde prijs in haar klasse, meisjes pupil-D. Haar teamgenootje Linn (10) wist deze klasse te winnen en ging met het goud naar huis. En dat was best spannend vertelt ze. "Ik was als laatste aan de beurt en mocht pas springen toen de rest klaar was. Daar werd ik wel zenuwachtig van", legt Linn uit. De dames vinden de sport erg leuk, juist omdat het niet zo bekend is bij het grote publiek en de salto's die zij in de lucht draaien. "Maar ik weet niet of ik met trampoline springen doorga hoor. Later wil ik bij de recherche, dat lijkt mij heel leuk", zegt Linn.

Pannenkoeken
De huldiging in het gemeentehuis was niet alleen voor sporters. Zo is Eibergenaar Kevin Achterhuis eerste geworden tijdens het NK Skills Restauratie (het wk voor beroepen). Hij restaureerde een kerkbank. Achterhuis studeert aan het ROC van Twente. De Heikamp bakt de beste pannenkoeken en Dj Mike Gerritsen won de award voor Artist of the year 2017, als beste DJ Gigstarter.