Wijziging inzameling afvalstoffen

RUURLO – Een indrukwekkend resultaat. Na ingrijpen van de gemeenteraad is er een slap aftreksel overgebleven van de oorspronkelijke plannen voor de afvalstoffen inzameling in de gemeente Berkelland. De grijze container blijft bestaan en men kan kiezen uit een grote of een kleine container. Alleen ga ik nu meer betalen voor dezelfde grote container die ik al heel lang heb. En wordt hij in plaats van 26 keer per jaar nu dertien keer geleegd. Dus wordt de afval inzameling in feite tweemaal zo duur. De groene container was tien jaar geleden afgeschaft in het buitengebied. Nu wordt hij weer verplicht ingevoerd. Je hoeft hem niet te nemen maar moet er wél voor betalen. En gaat de gemeente weer groene containers voor veel geld aanschaffen. Waar zijn de groene, ingeleverde containers dan gebleven? Dus wordt de afvalinzameling nog duurder voor het buitengebied. Uitgangspunt was dat de kosten gelijk zouden blijven of lager zouden worden. Ook gaat er een onderzoek gestart worden voor de mogelijkheid voor na scheiding. Was het niet beter geweest dat eerst te onderzoeken alvorens met een afvalscheidingsplan te komen? Wordt er dan helemaal niet geluisterd naar de onderzoeken van TNO en naar de conclusie van het CPB dat vooraf scheiden ineffectief is? Mijn aanbeveling is: Stop met de plannen en wacht eerst de uitkomst van het onderzoek af. En neem de officiële rapporten mee in de besluitvorming.

Jan Geertsma
Ruurlo


Potgrondactie BC Ruurlo

RUURLO - Badminton Club Ruurlo houdt ook dit jaar in samenwerking met de Welkoop Ruurlo de jaarlijkse potgrondactie. Op zaterdag 10 maart komen de leden van de badmintonclub langs de deur, aan de oostzijde van de Barchemseweg/Dorpstraat. Zaterdag 17 maart gaan de leden aan de westzijde ('t Loo tot Everwennink) van het dorp verkopen. Naast de zakken potgrond kan men ook bemeste tuinaarde, koemest korrels en kokospotgrond kopen. Men kan telefonisch bestellen via tel: 0545 273909 of 0573 452859 of e-mailen kan ook naar: potgrond@bcruurlo.nl. Men kan ook telefonisch een bestelling doorgeven als men niet thuis is via tel. 06 28290909.


Zwembad De Meene doet mee aan NLdoet

RUURLO - Zaterdag 10 maart is de veertiende editie van Nldoet. Ook Stichting Zwembad Ruurlo doet mee. Zij gaan het zwembad De Meene gereed maken voor het seizoen. "Tijdens NLdoet worden bergen werk verzet. We zijn daar ontzettend blij mee, want we komen daar normaal niet aan toe. Bovendien leren we allerlei leuke nieuwe mensen kennen, iedereen is welkom. Mensen die bij ons in actie willen komen kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl".