Francisca Fiets heeft met de deelname van het 21 kilometer lange wandeltraject als doelbedrag om minimaal 1500 euro te doneren aan de Stichting ALS Nederland. Foto: PR
Francisca Fiets heeft met de deelname van het 21 kilometer lange wandeltraject als doelbedrag om minimaal 1500 euro te doneren aan de Stichting ALS Nederland. Foto: PR Foto:

Francisca Fiets beklimt Mont Ventoux voor het goede doel

RUURLO – Onder het motto 'Samen trappen we ALS de wereld uit' beklimmen jaarlijks honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de 1912 meter hoge Mont Ventoux in Frankrijk om geld op te halen in de strijd tegen ALS. Een van die honderden deelnemers is de Ruurlose Francisca Fiets (46). De Ruurlose gaat 31 mei wandelend de Mont Ventoux beklimmen. Een voor haar relatief kleine inspanning voor hopelijk een heel grote opbrengst voor Stichting ALS Nederland. Francisca heeft met de deelname aan het 21 kilometer lange wandeltraject als doelbedrag om minimaal 1500 euro te doneren aan de Stichting ALS Nederland.

Door Jan Hendriksen

ALS is een dodelijke zenuw-spierziekte die iedereen kan treffen. Een voor een vallen je spieren uit. Jaarlijks overlijden er vijfhonderd mensen aan de gevolgen van deze ziekte. "Ik werd getriggerd door Gerard Ekdom die via zijn programma op Radio 2 de aandacht vestigde op Tour du ALS. Ekdom is ambassadeur van ALS. Hij is zijn moeder (53) verloren aan deze vreselijke ziekte. Ik werd zo door zijn verhaal geraakt dat ik direct heb besloten om mij in te zetten om mee te helpen met de strijd tegen deze vreselijke, mensonterende ziekte", zo verklaart de Ruurlose haar deelname. Francisca Fiets heeft gelukkig in haar naaste omgeving geen dierbaren die de diagnose ALS hebben gehad. Francisca: "Gelukkig niet. Maar als ik eraan denk, dan bezorgt mij dat kippenvel en voel ik mij heel klein. Wat een impact moet het dan hebben op mensen die wel de diagnose krijgen en misschien nog drie tot vijf jaar te leven hebben. Ik vind dat ik daar wat voor kan doen door mee te doen aan deze tour." Er is dus geld nodig om deze ziekte te kunnen bestrijden. Geld dat nodig is om de oorzaak van ALS te achterhalen en geld voor onderzoeken om ALS behandelbaar te maken. "En door mij te steunen met een donatie steunt men rechtstreeks Stichting ALS Nederland. Laat ALS niet langer het doodvonnis zijn. Er is veel geld nodig om onderzoeken te kunnen doen naar het ontstaan van ALS en het ontwikkelen van medicijnen om deze mensonterende ziekte te stoppen", aldus Francisca. Men kan Francisca Fiets steunen met de deelname aan Tour de Als door een donatie te storten via de website www.tourduals.nl/actie/francisca-fiets.

Francisca Fiets heeft met de deelname van het 21 kilometer lange wandeltraject als doelbedrag om minimaal 1500 euro te doneren aan de Stichting ALS Nederland. Foto: PR