Het is naar de mening van Fietsersbond Berkelland voor fietsers gevaarlijk oversteken op de Vordenseweg komend vanaf de rotonde bij Hotel Avenarius richting spoorwegovergang naar het parallel liggend fietspad langs de Vordenseweg. Foto: Jan Hendriksen.
Het is naar de mening van Fietsersbond Berkelland voor fietsers gevaarlijk oversteken op de Vordenseweg komend vanaf de rotonde bij Hotel Avenarius richting spoorwegovergang naar het parallel liggend fietspad langs de Vordenseweg. Foto: Jan Hendriksen. Foto:

Fietsersbond wil oplossing knelpunt oversteek Vordenseweg

RUURLO – Het is naar de mening van Fietsersbond Berkelland voor fietsers gevaarlijk oversteken op de Vordenseweg, komend vanaf de rotonde bij Hotel Avenarius richting spoorwegovergang naar het parallel liggend fietspad langs de Vordenseweg. Daarom zal de Fietsersbond Berkelland een oplossing aandragen bij de gemeente Berkelland om de oversteek te veranderen en veiliger te maken.

Door Jan Hendriksen

Op de kruising Vordenseweg - Boomgaard staat rechts een bordje 'fietsers oversteken'. "Automobilisten komen, denkend dat men Ruurlo verlaten heeft ondanks een snelheidsbeperking van dertig kilometer, veelal sneller rijdend achter de fietsers aan die dan achterom kijkend en naar links voorsorterend trachten de oversteek te kunnen maken. En dat levert gevaarlijke situaties op omdat lang niet iedere fietser in staat is goed achterom te kijken en daarom auto's nogal eens in de remmen moeten", aldus het Ruurlose medebestuurslid Loek Verouden van Fietsersbond Berkelland. Andersom, dus komend vanaf de spoorwegovergang, is het volgens Verouden ook goed uitkijken om vanaf het fietspad bij Boomgaard op de Vordenseweg te komen. "Men moet én omhoog én direct rechtsaf de rode fietsstrook op (ook de knooppuntenroute heeft daar zijn vervolg - Jan H.) of in ieder geval wachten tot de weg vrij is als men zou willen oversteken richting Boomgaard. De oplossing die wij als Fietsersbond bij de gemeente Berkelland zullen aandragen is om vanuit de rotonde bij Avenarius voor de fietsers een afslag naar de parallelweg te maken die in beide richtingen gebruikt kan worden en die ook door voetgangers gebruikt kan worden. De Vordenseweg is dan tussen de rotonde en spoorwegovergang niet meer voor fietsers en wandelaars bereikbaar. De oversteek naar de Boomgaard blijft in onze oplossing wel bestaan."

Voetgangers
De oversteek voor voetgangers vanaf het fietspad op de parallelweg naast de Vordenseweg richting Ruurlo is gelegen aan de Groenloseweg een aantal meters voorbij de rotonde. "Het is een slordig aangelegd tegelpaadje wat verbetering verdiend", is de mening van de Fietsersbond. Voetgangers die vanuit het dorp richting museum More willen lopen, gaan nu bij Hotel Avenarius direct rechtsaf en via de graskant richting spoorwegovergang. Dat loopt voor die wandelaars niet gemakkelijk. Verouden: "Vanuit de Dorpsstraat zal dan duidelijk aangegeven moeten worden dat dit verboden voor voetgangers en fietsers wordt en men vanaf de rotonde direct de parallelweg op zal moeten."