Internationale Vrouwendag op Erve Zurel

BORCULO - Voor de zevende keer wordt op Erve Zurel in Borculo de Internationale Vrouwendag gevierd. De viering is op woensdag 8 maart. Wereldwijd staat op deze dag, de vrouw en het vrouw zijn in het middelpunt van de belangstelling.

De viering heeft als thema 'Mantra's en wereldliederen zingen'. Deze klanken zullen gewijd zijn aan alle vrouwen in de wereld. Anja Wielens is uitgenodigd om deze avond te begeleiden.
De avond van Internationale Vrouwendag start op 8 maart om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur af. Men is vanaf 19.15 uur van harte welkom.
Wel graag van tevoren aanmelden in verband met het aantal plaatsen.
Voor meer informatie kan men een email sturen naar: clare@ervezurel.nl. Bellen kan ook: 06-51573871. Erve Zurel is te vinden aan de Platvoetsdijk 9 in Borculo.


www.ervezurel.nl


Ontbijt op Internationale Vrouwendag

BORCULO - CDA nodigt alle vrouwen van Berkelland uit aan het ontbijt in kader van Internationale Vrouwendag. Op donderdag 8 maart houdt het CDA Berkelland dit vrouwenontbijt in Het Vierspan aan de Spoorstraat in Borculo. Elkaar ontmoeten en inspireren voorop staat. Thema van de bijeenkomst is Vrouw en Carrière. Aanvang 8.00 uur, tot 9.30 uur.

Met pitches van Jelly Hamberg (relatiemanager Sensire), Agnes Gunnewijk (fractievoorzitter Waterschap Rijn-IJssel en eigenaar melkveebedrijf), Erna Koeslag (voorzitter Platform BV Berkelland en ondernemer) en Patricia Hoytink-Roubos (wethouder gemeente Berkelland). Reserveren kan via een e-mail naar m.bolster@lijbrandt.nl en vermeld het aantal aanwezigen.


Wereldgebedsdag in de Joriskerk

BORCULO - Wereldgebedsdag is op vrijdag 2 maart, de eerste vrijdag van de maand maart. Wat deze vrijdag tot een speciale dag maakt, is het feit dat gedurende 24 uur ergens in de wereld bijeenkomsten plaatsvinden, ieder jaar opnieuw.

Honderdduizenden mensen voelen zich, in de 173 landen die meedoen aan de viering, door gebed verenigd en bemoedigd.
Door wereldgebedsdag krijgt het christelijk geloof een internationale en oecumenische dimensie. Tijdens deze dienst wordt ervaren hoe taal en cultuur van invloed zijn op de uitleg en de praktische toepassing van Bijbelse teksten.
Op vrijdag 2 maart om 19.00 is er een viering in de Joriskerk in Borculo.
Het thema is, 'En God zag dat het goed was' ,de liturgie is voorbereid door vrouwen uit Suriname.
Deze dienst is georganiseerd vanuit de Raad van Kerken Borculo, en is door een kleine commissie voorbereid. Iedereen is welkom.


Repair Café Berkelland

BORCULO -Nu binnenkort weer volop in de tuin wordt gesnoeid, blijkt tuingereedschap steeds minder scherp. Daarom houdt Repair Café Berkelland weer een slijp special. Men kan er terecht voor slijpwerk van (elektrische) heggenscharen, snoeischaren, kantenknippers, maar ook beitels, huishoudscharen en keukenmessen worden weer snoei scherp gemaakt. Voor het slijpwerk wordt afhankelijk per type een klein vast bedrag berekend.

Uiteraard kan men ook terecht voor reparaties van allerhande draagbare huis,- tuin,- en keukenapparaten, het vervangen van horlogebatterijen en defecte Senseo apparaten.

Repair Café Berkelland is een vrijwilligersorganisatie die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Berkelland en omstreken is met name bedoeld voor hen die het repareren niet (meer) kunnen. De reparaties zijn gratis. De eventuele onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. Een vrijwillige bijdrage is gebruikelijk. Hiervan wordt ondermeer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft.

Wie slijpwerk of een reparatie wil laten uitvoeren kan dit telefonisch melden, dagelijks van maandag tot en met zaterdag via tel: 06-57977625. Overige informatie en routebeschrijving via repaircafeberkelland@kpnmail.nl Algemene informatie: www.repaircafe.org.