Een cheque voor Barchkamp. Foto: PR
Een cheque voor Barchkamp. Foto: PR Foto:

Barchkamp ontvangt 500 euro van rommelmarkt

BARCHEM - Woensdagavond 22 februari werd door de oudervereniging van de Barchschole een cheque van 500 euro overhandigd aan de organisatoren van het Barchkamp.

De Barchschole organiseert ieder jaar in samenwerking met speelleergroep 't Onderdeurke de inmiddels befaamde rommelmarkt (dit jaar zaterdag 19 mei). Ieder jaar wordt 500 euro van de opbrengst beschikbaar gesteld aan een goed doel. Van de opbrengst van 2017 gaat de cheque naar het Barchkamp. Een drietal Barchemse sportverenigingen (voetbalvereniging SVBV, volleybalvereniging BVC'73 en gymvereniging DOS) organiseren voor het eerst een gezamenlijk jeugdsportkamp in het weekend van 1, 2 en 3 juni. Dit initiatief vindt de oudervereniging van de Barchschole een beloning waard.


Nico Dijkshoorn sluit schrijversmaand af

BARCHEM - Zondag 18 februari sloot Nico Dijkshoorn de schrijversmaand bij Landgoedhotel Woodbrooke af. Dijkshoorn droeg voor uit eigen werk. Dit werd afgewisseld met liedjes en persoonlijke ervaringen. Het was een geslaagde en verrassende bijeenkomst voor het publiek. Vooral de afwisseling maakte het optreden in de uitverkochte zaal tot een groot succes. Na de optredens van Özcan Akyol, Aaltje van Zweden en Ronald Giphart kan er met tevredenheid worden terug gekeken op de schrijversmaand in Barchem.


Reparatiemiddag
RepairCafé Ruurlo

RUURLO – De maandelijkse reparatiemiddag van RepairCafé Ruurlo is op donderdagmiddag 1 maart van 13.30 tot 16.30 uur. Zoals gewoonlijk is er weer de mogelijkheid om defecte (huishoudelijke) apparaten, verlichting, speelgoed, laptop, tablet of pc te laten repareren door de vrijwilligers van het RepairCafé Ruurlo.

Met computervragen kan men uiteraard ook terecht. Het repareren van houten voorwerpen, het slijpen van messen en scharen en gereedschappen behoort ook tot de mogelijkheden evenals het verstellen en vermaken van kleding op de vaste locatie in de bibliotheek aan de Dorpsstraat 74. Tegen kostprijs en een eventuele vrijwillige bijdrage kunnen veel spullen gerepareerd worden en dan nog weer jaren mee.


Uitslagen vijfde ronde Ruurlose Bridge Club

RUURLO – De vijfde competitieronde van de Ruurlose Bridge Club werd gespeeld op woensdag 21 februari in De Tapperij. De uitslagen waren als volgt: A-lijn: 1. Ria Wiegerinck en Martin Wiegerinck 60,07 procent 2. H & M – 59,03; 3. Jan Baan en Piet Greidanus 54,86. B-lijn: 1. Renée Feitsma en Marcel Thuis 73,33; 2. Peter Hendriks en Johan Eek 57,92; 3. Carla Quarles van Ufford en Petra Smith 56,25. C-lijn: 1. Wilma en Wim van der Horst 62,50; 2. Ap Ruesink en Wim Eggink 58,47; 3. Joke van Vleuten en Henk Top 51,25.

Nico Dijkshoorn sloot de schrijversmaand af. Foto: PR