Vrouwen van Nu steunen de Voedselbank in Ruurlo

RUURLO - Tijdens een avond van Vrouwen van Nu in januari zijn er producten voor de Voedselbank meegenomen door de dames. Vooraf was er in december een oproep door het bestuur gedaan om producten mee te nemen.

Uiteindelijk werden er in totaal acht grote kratten met diverse producten in ontvangst genomen. Niet alleen dit initiatief wordt zeer gewaardeerd maar ook de vele mensen die de diverse producten inleveren bij de verschillende inzamelpunten worden bedankt.
De voedselbank is afhankelijk van wat zij krijgen van supermarkten, maar ook van particulieren. De Voedselbank is blij met allerlei soorten eten, maar het beste is lang houdbare producten, zoals pasta, rijst, aardappelpuree, koffie of thee (geen cups of pads), soep in blik, droge pastasauzen, groenten en fruit in blik, vlees of vis in blik, houdbaar broodbeleg, houdbare melkproducten en boter, drinken (geen alcohol of alcoholvrij), koek en lekkers, tandpasta, wasmiddel, shampoo, doucheschuim, ect.

Op een aantal adressen in Ruurlo staan kisten waarin particulieren de verpakte producten voor de Voedselbank kunnen plaatsen. Deze adressen in Ruurlo zijn: op zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur in de hal van de Sprankel, de Rooms Katholieke kerk als er een kerkdienst is, onder de carport van de Joostenkamp 2 en/of onder de carport van de Margrietlaan 9.
Voor vragen over de activiteiten van de Voedselbank in Ruurlo kan men een mail sturen naar René Bartelink: uitgiftepuntvoedselbank.ruurlo@gmail.com.


Wecycle-inzamelactie in Berkelland geopend

BERKELLAND - Inwoners van de gemeente Berkelland die binnenkort afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij hun milieustraat, kunnen daarmee een lokaal goed doel ondersteunen. Vanaf Koningsdag doet de gemeente mee met de Wecycle-inzamelactie, waarmee een lokaal goed doel kans maakt op een sponsorcheque van 1000 euro. De gemeente moet vóór 14 april de keuze voor het lokale goede doel doorgeven. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Elke partnergemeente van Wecycle kan tot 14 april zelf een lokaal goed doel kiezen dat kans maakt op een sponsorcheque. Indien de gemeente geen keuze maakt, is de lokale Oranjevereniging het goede doel. In meerdere gemeenten doen inwoners suggesties aan hun gemeente voor het goede doel of vraagt de gemeente aan inwoners om suggesties.
De inzamelactie loopt vanaf de dag na Koningsdag tot en met 31 augustus. Wie in die periode op de gemeentelijke milieustraat e-waste inlevert, gaat ter plekke met de mobiele telefoon naar de Wecycle-actiesite. Via GPS (Global Positioning System) wordt vastgesteld of de inwoner echt op de milieustraat is en scoort hij een punt. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen een Wecycle-sponsorcheque van 1000 euro voor het gekozen lokale goede doel. Meer informatie: wecycle.nl/inleveren.
De inzamelactie in de gemeente is gericht op het inleveren van vooral afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de milieustraat. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat of weggegooid.


Gelderse Nieuwsfoto

REGIO - Vanaf zaterdag 17 februari is de Gelderse Nieuwsfoto 2017 expositie te zien bij Foto21 in Bredevoort. Het publiek kan daar tot en met zaterdag 17 maart ook meteen zijn stem uitbrengen.Dat kan echter ook op de website van de Gelderlander.

Dit jaar stelt dagblad de Gelderlander de publieksprijs van 250 euro ter beschikking aan de winnende fotograaf en zorgt voor de prijs van een stemmer uit het publiek. Onder de deelnemers aan de stemming voor de publieksprijs in de musea en online wordt een spiegelreflex camera verloot. De Canon EOS 1300D, met lens 18-55 mm, tas en geheugenkaart. Dinsdag 20 maart 2018 vindt de prijsuitreiking Gelderse Nieuwsfoto 2017 plaats. Fotojournalisten en nieuwsfotografen stuurden hun beste nieuwsfoto's in om mee te dingen naar een prestigieuze vakjuryprijs, een publieksprijs, een kinderjuryprijs en de reportageprijs. De Gelderse Nieuwsfoto wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Foto21 in Bredevoort, CODA Museum in Apeldoorn, dagbladen de Gelderlander en de Stentor en provincie Gelderland. Dit jaar hebben 37 persfotografen in totaal 318 foto's ingestuurd. Deze foto's zijn in 2017 in de media verschenen, zijn in Gelderland gemaakt en hebben een Gelders nieuwsitem als onderwerp.

De vakjury wordt voorgezeten door Wouke van Scherrenburg. De andere juryleden zijn de journalist Huub Kerkhoffs en de fotografen Flip Franssen en Roel Rozenburg. De vakjuryprijs wordt ter beschikking gesteld door provincie Gelderland en bestaat uit een geldbedrag van 1.000 euro. De vakjury kiest drie nominaties in de categorieën: Algemeen nieuws - Kunst, cultuur en entertainment - Human interest - Natuur - Portret - Sport. Per categorie wordt een winnaar gekozen en uit deze selectie volgt de uiteindelijke winnaar van Gelderse Nieuwsfoto 2017.

Alle fotografen die een foto inzenden voor de Gelderse Nieuwsfoto kunnen ook deelnemen aan de reportageprijs. Dit jaar zijn er 25 reportages ingezonden waaruit de vakjury de winnaar selecteert. De prijs bestaat uit een opdracht van de provincie Gelderland voor een fotoreportage ter waarde van 2.000 euro. De prijsuitreiking is in het Huis der Provincie in Arnhem.