De winnaars van het handboogschiettoernooi in Veldhoek. Foto: PR
De winnaars van het handboogschiettoernooi in Veldhoek. Foto: PR Foto:

Petersdijk en Wolfersveense Dames winnen handboogschiettoernooi

VELDHOEK - Het jaarlijkse handboogschiettoernooi van Handboogschietvereniging Veldhoek is dit jaar bij de mannen gewonnen door het team van de Petersdijk uit Zelhem en bij de vrouwen door de Wolfersveense Dames uit de Zelhemse buurtschap Wolfersveen. Individueel werd het toernooi bij de mannen gewonnen door Henk Meulenveld (De Boys) en bij de vrouwen door Ria Bretveld (Mistry Girls).

Door Jan Hendriksen

In de afgelopen weken namen op twee schietavonden 37 viertallen (33 mannen- en vier vrouwenteams) deel aan het toernooi dat in Verenigingsgebouw Veldhoek plaatsvond. In totaal namen 129 mannelijke en negentien vrouwelijke schutters deel aan het toernooi. Vrijdagavond vond de prijsuitreiking in Verenigingsgebouw Veldhoek plaats. Het team van de Petersdijk bestaande uit Antoon Peters, Theo Kok, Herman Bargeman en Han Hilferink won het toernooi bij de mannen met 870 punten. Als tweede eindigde klootschietvereniging 't Broek (Geert Vruggink, Erwin Sprukkelhorst, André Vruggink en Erik Klein Haneveld) uit Ruurlo met 866 punten en als derde De Heideroosjes (Martin Diepenbroek, André Klein Bluemink, Jordy Groot Wassink en Dick Jansen) met 831 punten. Bij de vrouwen ging de overwinning overtuigend naar de Wolfersveense Dames bestaande uit Marlies Bargeman, Elly Beunk, Dini Menkhorst en Wilma Kok met 837 punten. Als tweede eindigde de Mystery Girls (Hennie Bargeman, Wilma Arink, Ria Bretveld en Esther Muderije) met 793 punten en als derde BAHM (Anita Assink, Hannie Oosterink, Gerdien Hilferink en Lisanne Hilferink) met 752 punten.

Individueel
Henk Meulenveld (De Boys) won het individuele klassement bij de mannen met 224 punten. Tweede werd André Bretveld (Team Bretveld) met 223 punten en derde André Vruggink (KV 't Broek) met 223 punten. Bij de vrouwen ging de eerste prijs naar Ria Bretveld (Mystery Girls) met 220 punten gevolgd door Wilma Kok (Wolfersveense Dames) die met 216 punten tweede werd en Marlies Bargeman (Wolfersveense Dames) die met 215 punten als derde eindigde.


Meet up samenwerken in Achterhoek

REGIO - De Achterhoek staat voor een aantal serieuze uitdagingen. 'Uitdagingen die we niet alleen kunnen oplossen, maar die vragen om een samenwerking tussen gemeentes, ondernemers, organisaties en burgers. Maar: hoe doen we dat?' Vrijdagavond 2 maart is dat het onderwerp van de meet up in de Koppelkerk aan de Koppelstraat 35 in Bredevoort met burgemeester Stapelkamp (Aalten) en burgemeester Bengevoord (Winterswijk). Aanvang: 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Werken, wonen en bereikbaarheid: dat zijn de drie centrale uitdagingen in de Achterhoek volgens de Uitvoeringsagenda van Achterhoek 2020. In het samenwerkingsverband Achterhoek 2020 werken de drie O's – overheid, ondernemers en maatschappelijke organisaties – samen aan deze Achterhoekse uitdagingen.
'Ik denk dat we een O vergeten: O, de burger!', grapte Johan Godschalk (directeur Stichting Pak An) bij een vergadering van Achterhoek 2020. Volgens Godschalk wordt bij de plannen en uitvoering vaak de Achterhoekse inwoner vergeten. De meet up in de Koppelkerk wil daarom een brug slaan tussen Achterhoekse gemeenten, ondernemers, organisaties én burgers.
Omdat niet alle uitdagingen besproken kunnen worden, staan twee thema's op deze avond centraal: werken en wonen. 'Hoe houden en maken we de Achterhoek aantrekkelijk om te wonen en te werken? Hoe lokken we talentvolle jongeren terug naar de streek? Hoe gaan we om met leegstaande boerderijen? Hoe zorgen we voor betaalbare (huur)woningen?' Hierover gaan de burgemeesters van Aalten en Winterswijk, diverse Achterhoekse ondernemers, de bouwsector en burgers met elkaar in gesprek in de volgende meet up in de Koppelkerk in Bredevoort.

Reserveren is gewenst.


www.koppelkerk.nl


Jan Simmering in kapel De Wildenborch

WILDENBORCH - Zondagmorgen 25 februari om 10.00 uur spreekt Jan Simmering uit Varsseveld in de kapel De Wildenborch, Kapelweg 1, in Vorden bij de Christengemeente De Schakel.

Vanuit zijn professie als maatschappelijk werker heeft Jan Simmering jarenlang jongeren en gezinnen begeleid. Sinds 2000 heeft Jan contact met hulporganisaties in Oekraïne. Hij geeft daar lessen aan jongerenwerkers, pleegouders, adoptieouders en sociaal werkers. Ook verzorgt hij daar een cursus voor studenten van Agape Oekraïne. Deze activiteiten vinden plaats in Beregowo en Uzhgorod in het westen van Oekraïne. Als evangelist is hij in Nederland samen met zijn vrouw nog steeds werkzaam binnen Christengemeente De Wingerd in Varsseveld. Ze verzorgen daar samen pastorale bezoeken. Sinds vorig jaar bezoeken ze ook zendingswerkers in Europa om ze te bemoedigen, dit combineren ze met hun vakanties. Belangstellenden kunnen komen luisteren naar Jan Simmering, en naar er is een jongerenmuziekgroep. Aansluitend kan met onder het genot van koffie of thee napraten. Wie geen vervoer heeft kan contact opnemen via mailadres: deschakel2017@hotmail.com of tel: 0575-552809 / 06-29226380 / 06-11464043.