Met dit geld zijn voor de kinderen in Peru onder meer nieuwe kleding en schooluniformen aangeschaft. Een Peruaans kind met een nieuwe trui (r) en zijn broertje (l) met een oude. Foto: PR
Met dit geld zijn voor de kinderen in Peru onder meer nieuwe kleding en schooluniformen aangeschaft. Een Peruaans kind met een nieuwe trui (r) en zijn broertje (l) met een oude. Foto: PR Foto:

Handwerkcafé in 't Dorpshuis Ruurlo

RUURLO - Wie van handwerken en gezelligheid houdt kan op vrijdag 23 februari weer terecht in 't Dorpshuis Ruurlo (in de bibliotheek, Dorpsstraat 74). Het Handwerkcafé is van 10.00 tot 12.00 uur open.

Wie zelf al iets aan het haken, breien of borduren is, kan het werk meenemen, om samen te werken, onder het genot van een kopje koffie of thee. Wie wil leren breien, haken of borduren, kan ook in 't Dorpshuis terecht. Er is hulp en begeleiding. Het is wel aan te bevelen om zelf wat katoenen garen mee te nemen en ook de naalden die men wil gebruiken. Gewoon een kijkje komen nemen of bijkletsen kan ook. Het hierna volgende handwerkcafé is op vrijdag 30 maart. Informatie via: 06-13917062 of www.dorpshuisruurlo.nl.


Soroptimisten Zutphen en Rotary Barchem halen 16.160 euro op voor Peruaanse stichting

BARCHEM - De bijzondere samenwerking tussen de Soroptimisten uit Zutphen en de Rotary Barchem, tijdens de Wine Dine Shine in Museum MORE in Ruurlo, leverde een bedrag van 16.160 euro op. Een bedrag waar de stichting Kuychi in Peru, opgericht door de Nederlandse Helena van Engelen, bijzonder blij mee is.

Een team van ruim zestig personen van beide clubs was betrokken bij de voorbereidingen van het 'Wine Dine Shine' evenement. Een geanimeerde veiling van kunstvoorwerpen en bijzondere diensten, zoals een dag onkruid wieden in de tuin of een avond schrijven en dineren, bracht een recordopbrengst van 16.160 euro op. Aangevuld met de opbrengst van diverse andere acties en evenementen van de Soroptimisten in de laatste drie jaar, zorgt dit voor een totaalbedrag van 30.000 euro. Met dit geld zijn voor de kinderen in Peru onder meer nieuwe schooluniformen aangeschaft en wordt de oprichting van kleuterklassen ondersteund.

In maart 2018 gaat een delegatie van beide organisaties naar Peru. Het beeldmateriaal van deze reis zal in mei te zien zijn tijdens een lezing van Helena van Engelen over levensinspiratie en haar werkzaamheden in Peru. Binnenkort volgt nadere informatie over deze lezing en de locatie.

Soroptimisten en Rotary
Wereldwijd zetten Soroptimisten zich in voor de verbetering van de positie van vrouwen en meisjes. Zij doen dit door initiatieven te steunen die onder meer zorgen voor (beter) onderwijs en toegang tot gezondheidszorg voor vrouwen en kinderen voor wie dit niet vanzelfsprekend is.

De Rotary zet zich als oudste serviceclub ter wereld met meer dan 1,2 miljoen leden in 200 landen, in voor de dienstvaardigheid naar de medemens. Het gaat hierbij om internationaal begrip en vrede door een wereldomvattende kameraadschap van mensen, werkzaam in bedrijf en beroep.


Vijftig jaar Vereniging Contact Barchem

BARCHEM – De vijftigste ledenvergadering van Vereniging Contact Barchem wordt op dinsdag 6 maart gehouden in dorpshuis 't Onderschoer. Al vijftig jaar lang zetten mensen uit Barchem zich via onder andere Vereniging Contact in om van Barchem een leefbaar en vitaal dorp te maken om te wonen. Ook niet-leden zijn op dinsdag 6 maart om 20.00 uur in dorpshuis 't Onderschoer van harte welkom.

Op deze vijftigste algemene ledenvergadering worden de jaarverslagen gepresenteerd. Ook de vorderingen van de uitwerkgroepen van Dorpsplan 2, waaronder de presentatie van de gewijzigde plannen voor de voltooiing van het plan Zuydzicht. Het programma van het Barchems feest zal, voor zover mogelijk, ook gepresenteerd worden. En de bestuursverkiezingen zijn ook een agendapunt. Er zijn een aantal mensen herkiesbaar voor een bestuursfunctie. Men neemt afscheid van een bestuurslid en nieuwe bestuursleden zijn gevonden. Een actieve vrouw (vanaf 18 jaar) zou zeer welkom zijn om de verhouding man/vrouw binnen het bestuur goed te houden. Aanmelden graag bij het secretariaat.

Na de pauze komt kernwethouder mevrouw Trix van der Linden van de gemeente Lochem om met elkaar te praten over de samenwerking tussen de gemeente en de bewoners van Barchem. Al met al een interessante avond om mee te praten door Barchemers, jong en oud.

De volledige agenda staat vermeld op de website www.contact-barchem.nl en op de pagina van het gemeentenieuws in de Berkelbode.