Het Algemeen Gemengd Koor uit Borculo. Foto: Guus Limonard
Het Algemeen Gemengd Koor uit Borculo. Foto: Guus Limonard Foto:

Projectzangers gezocht voor uitvoering van Requiem Mozart

BORCULO - Het Algemeen Gemengd Koor uit Borculo neemt op zaterdag 27 oktober 2018 deel aan een uitvoering van het Requiem van Mozart in de Dominicuskerk in Amsterdam. Hiervoor nodigt het AGK koorzangers uit- bij voorkeur bassen, tenoren en sopranen- om dit werk gezamenlijk in te studeren en in Amsterdam als scratchproject uit te voeren.

Scratch betekent in dit geval dat de zangers het Requiem van tevoren instuderen en dat op 27 oktober de puntjes op de i worden gezet. Aansluitend wordt het stuk door koor en orkest voor publiek uitgevoerd, onder leiding van dirigent Martin van der Brugge. De repetities hiervoor starten op 21 maart.
In de afgelopen tijd voerde het AGK al vaker grote werken uit. Hoogtepunt was in april 2017 de uitvoering van het indrukwekkende muziekstuk 'The Armed Man' van Karl Jenkins, in samenwerking met harmonieorkest Crescendo uit Neede. Een groots en succesvol project, waar zowel publiek, zangers en musici door werden geraakt. Begin maart zingt het AGK dit stuk nogmaals in de Wilhelminakerk in Dordrecht.
In 2016 ging het koor zelfs naar Londen en zong daar in de Royal Albert Hall mee met de Carmina Burana van Karl Orff.
Het AGK is voortdurend op zoek naar aantrekkelijk en uitdagend nieuw vierstemmig repertoire. Zoals bij veel gemengde koren is ook bij het AGK het evenwicht tussen mannen- en vrouwenstemmen niet geheel in balans. Er is een tekort aan bassen en tenoren en ook de sopraanpartij kan wel wat versterking gebruiken. De keuze van het AGK om zelf gezamenlijke projecten uit te voeren of aan projecten mee te doen komt mede hieruit voort. "Beter nog zou het zijn wanneer zangers en zangeressen niet alleen aan projecten meedoen, maar kiezen voor een lidmaatschap bij ons enthousiaste en sociale koor", zegt voorzitster Renske Mooibroek. " In 2019 viert het AGK haar 50- jarig jubileum. Er is ons nu veel gelegen aan een goede balans in stemverdeling, zodat we in de toekomst mooie grote stukken kunnen blijven uitvoeren", voegt Renske toe.
Het AGK , onder leiding van Ina Sprick, repeteert op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. Locatie: Het Hof, Hoflaan 3-5, Borculo. Info en opgave via mail: secretaris@agk-borculo.nl, of telefonisch: 06-51566030 , website :www.agk-borculo.nl.