Volop activiteiten tijdens de 'Goede doelen markt' op De Wereldboom. Foto: Kim Bosch.
Volop activiteiten tijdens de 'Goede doelen markt' op De Wereldboom. Foto: Kim Bosch. Foto:

Goede-doelenmarkt op Wereldboom
levert bijna 200 euro op

BORCULO - Op CSB De Wereldboom aan de Graaf Wichmanstraat in Borculo werd onlangs een 'Goede-doelen markt' gehouden. De aanleiding hiervoor was de afsluiting van het kernconcept Energie, een van de thema's waarmee het ontdekkend leren op deze school wordt vormgegeven.

Zo'n afsluiting gebeurt altijd met een festiviteit of een activiteit. En omdat dit thema het motto 'Van anderen helpen krijg je energie' had gekregen, was gekozen voor een markt waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Na een campagne van twee weken, waarin de kinderen zelf een goed doel mochten nomineren en presenteren, werden er verkiezingen gehouden. De winnaars, met beiden precies evenveel stemmen: Stichting Dierenlot en het Wereldnatuurfonds. En voor deze goede organisaties hebben alle kinderen, van kleuter tot achtste-groeper, iets bedacht of gedaan om geld op te halen.

Het resultaat van deze inspanningen was op vrijdag 26 januari te bewonderen op De Wereldboom. De hele school was versierd en omgetoverd in een sfeervolle markt waar bezoekers zich konden laten masseren, schminken of nagels lakken. Waar men kon genieten van koffie met wat lekkers en waar men van alles kon kopen. Niet alleen de kinderen en leerkrachten kregen daar energie van, de ouders en opa's en oma's voelden dat ook. Het was een prachtige middag met ook een mooie opbrengst in financiële zin: er is een bedrag van € 194 opgehaald.

Volop activiteiten tijdens de 'Goede doelen markt' op De Wereldboom. Foto: Kim Bosch.