Fonds 2013 kent acht projectbijdragen en vijftien evenementbijdragen toe

BORCULO - De Stichting Fonds 2013, ontstaan na de verkoop van de Stichting Centrale Antenne Inrichting Borculo (SCAI), heeft in de vergadering van 18 januari weer nieuwe aanvragen voor projectbijdragen en evenementbijdragen behandeld.

Acht ingediende aanvragen voor een projectbijdrage werden positief beoordeeld en in principe tot een bedrag van maximaal € 35.850 toegekend. Vier aanvragen werden afgewezen. De toekenningen betreffen de volgende stichtingen en verenigingen: 1. IKC Avonturijn voor opknappen speelplein (€ 2500); 2. 7th Dance voor aanschaf kleding (€ 250); 3. Stichting Borculo beleef de Berkel, documentaire over de geschiedenis van Borculo (€ 8.000); 4.H.W. Heuvelstichting, aanpassen elektrische installatie hoofdgebouw (€ 1.800); 5.Stichting 't Galgenveld, onderhoud complex (€ 9.000); 6. Stichting de Weemhof, organisatie 'Kunst uit de kamer' (€ 3.300); 7. Sportstichting Dijkhoek, renovatie douches en kleedkamers (€ 10.000) 8. Historische Vereniging Borculo, stripboek geschiedenis provincie Gelderland(€ 1.000).
Aanvragen evenementbijdragen: Naast de projectaanvragen werden 15 aanvragen voor een evenementenbijdrage toegekend. Vier aanvragen werden afgewezen. In totaal werd zo 15 keer € 300,00 uitbetaald. De aanvragers waren: Stichting Bie Winkels, Timeless, Gymnastiekvereniging Borchlo, PZF tentfeest, Stichting de-Jong-Oud Connectie, Voetbalvereniging DEO, Midwinterhoornblazers Geesteren, Eikenlaan II, Buurtvereniging Ruurloseweg, Postduivenvereniging Steeds Sneller, De Knollentrekkers, Volleybalvereniging Gemini (2x), Buurtvereniging Respelhoek, Toneelvereniging TOP.
Alle indieners ontvangen officieel bericht over de toekenning en de wijze van betaalbaar stellen van de bijdragen. Nieuwe aanvragen dienen voor 31 maart 2018 ingediend te zijn om in de volgende vergadering behandeld te kunnen worden.
De inmiddels aangepaste voorwaarden en beperkingen voor het indienen van een aanvraag staan op de website van de Stichting Fonds 2013: www.fonds2013.nl. Het e-mailadres is: info@fonds2013.nl.
Belangrijke voorwaarde voor het indienen van een aanvraag is dat de activiteit in de voorbereidende fase dient te zijn. Reeds plaatsgevonden activiteiten komen niet voor een bijdrage in aanmerking. Voor de evenementbijdragen geldt de bepaling dat per organisatie maximaal twee aanvragen per kalenderjaar kan worden ingediend. Bij de projectbijdragen is het aantal bepaald op één aanvraag per kalenderjaar. Onvolledige aanvragen worden niet eerder in behandeling genomen dan nadat de gevraagde gegevens alsnog zijn ingeleverd. Een aanvraagformulier is af te halen op het kantoor, Hessenstraat 20 in Borculo. Op de website www.fonds2013.nl kan het aanvraagformulier ook worden gedownload.


Repair Café Berkelland wijzigt werkwijze ingrijpend

Borculo - Repair Café Berkelland repareert niet meer op één enkele vaste dag per maand. In plaats daarvan kan iedereen die reparaties willen laten uitvoeren eenvoudigweg bellen voor een afspraak en levert het te repareren product aan wanneer het hen uitkomt. Deskundige vrijwilligers beoordelen het apparaat op de reparatie mogelijkheden en na de reparatie krijgen de bezoekers persoonlijk bericht en kan men het apparaat weer ophalen, meestal al binnen enkele dagen. De nieuwe werkwijze brengt meerdere voordelen met zich mee. Niet iedereen is in staat om op slechts één vaste dag per maand spullen ter reparatie aan te bieden en al dan niet gerepareerd diezelfde dag weer op te halen. Het Repair Café Berkelland is hierdoor veel flexibeler. Repair Café Berkelland is een vrijwilligersorganisatie die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Berkelland en omgeving en is vooral bedoeld voor hen die het repareren niet (meer) kunnen. De reparaties zijn gratis. Eventueel gebruikte onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. Een vrijwillige bijdrage is gebruikelijk. Voor het slijpwerk wordt een kleine vergoeding gevraagd. Info: repaircafeberkelland@kpnmail.nl of tel 06-57 977 625 maandag t/m zaterdag.