Vertegenwoordigers van de goede doelen nemen de cheques in ontvangst. Foto: PR
Vertegenwoordigers van de goede doelen nemen de cheques in ontvangst. Foto: PR Foto:

Cheque voor Technieklokaal Berkelstreek

Donatie uit handen van Kormelink

BORCULO/RIETMOLEN – Drie goede doelen hebben namens Aannemersbedrijf Kormelink uit Rietmolen een cheque ontvangen. Het bedrag bleek een aangename verrassing. Aannemersbedrijf Kormelink bestond in 2017 honderd jaar en heeft ter ere van dit jubileum een relatie-event gehouden. De gasten van het jubileum-event hebben gedoneerd voor de goede doelen. Ook het Technieklokaal Berkelstreek in Borculo ontving 2017 euro.

Om het jubileum van Aannemersbedrijf Kormelink te vieren werden er in 2017 diverse festiviteiten georganiseerd. Het jaar werd afgesloten door in december een inspirerende middag voor klanten en relaties te organiseren, waarbij stil werd gestaan bij het thema 'Samenwerking in de bouw'. Omdat Kormelink veel waarde aan hecht maatschappelijk verantwoord ondernemen is het idee ontstaan om tevens een goed doel te ondersteunen. In plaats van cadeaus en bloemen heeft Kormelink haar gasten gevraagd te doneren aan een goede doel. Er is echter niet voor één goed doel gekozen, maar Kormelink draagt drie goede doelen een warm hart toe. De goede doelen zijn BTO Technieklokaal, Buitenkans Haaksbergen en Kans voor een Kind.
In totaal is er 6.000 euro ingezameld. Kormelink heeft het afgerond naar een symbolisch bedrag van 2017 euro per goed doel, ter ere van het jubileumjaar. Walter Kormelink, directeur Aannemersbedrijf Kormelink, heeft de cheques uitgereikt. Walter Kormelink vertelt: "We hebben ieder doel gevraagd naar de bestemming. We zijn er dan ook van overtuigd dat de bedragen goed terecht komen. Uiteraard willen we alle gasten bedanken voor het mogelijk maken van deze actie."

Het technieklokaal wordt gebruikt door basisscholen en gemeenten. Het technieklokaal is geschikt voor leerlingen uit groep 7 en 8 en zij krijgen de mogelijkheid om te ervaren hoe leuk techniek is. Het technieklokaal wordt beheerd door stichting BTO Berkelstreek.
Buitenkans is een kleinschalige zorgboerderij in Haaksbergen. Buitenkans biedt dagopvang voor kinderen en jongvolwassenen met een zorgvraag. Daarnaast kunnen ook volwassenen terecht voor dagbesteding.
Stichting Kans voor een Kind vervult individuele wensen van kinderen uit Twente. Deze kinderen hebben het niet gemakkelijk door een lichamelijke of psychische ziekte ofwel door sociale of maatschappelijke omstandigheden.