Standhouders Medler Lente Fair

VORDEN/MEDLER - Stichting Oranjefeest Medlertol houdt op zondag 25 maart van 10.00 tot 16.00 uur de zevende editie van de Medler Lente Fair. Ook dit jaar worden de activiteiten gehouden in de gebouwen en op het omliggende terrein van Elweco-Medo, Onsteinseweg 2 te Vorden (Medler). Omdat er wellicht nog ondernemers en verenigingen zullen zijn die niet rechtstreeks benaderd ZIJN, maar toch graag deel zouden willen nemen aan de Medler Lente Fair, stelt de organisatie hen bij deze alsnog in de gelegenheid zich aan te melden via het opgavenformulier op de website of via e-mail.


info@medlerfeest.nl, www.medlerlentefair.nl


Stefan Jaspers te gast bij Groei en Bloei Berkelland

BERKELLAND – Groei & Bloei Berkelland/Haaksbergen houdt op 15 februari bij HCR Prinsen in Haarlo een lezing met als thema Chelsea Flower Show die verzorgd wordt door Stefan Jaspers.

In zijn ontwerpbureau dat gevestigd is bij Ommen houdt hij zich voornamelijk bezig met tuin en landschapsontwerpen waarbij duurzaamheid op lang termijn en beplanting de hoofdrol speelt.
De bijeenkomst begint om 20.00 uur
(zaal open om 19.30 uur) Entree: Leden gratis, op vertoon van ledenpas. Niet-leden 3,50 euro.


Uitslagen 't Stokpaard

RUURLO – Kees Gieteling heeft de eerste plaats in de onderlinge competitie van de Ruurlose schaakvereniging 't Stokpaard overgenomen. In vijftien gespeelde wedstrijden verzamelde hij veertien wedstrijdpunten. Dat betekent een score van 93 procent, een waarlijke topprestatie.

Naast Gieteling wonnen ook André Vasse en Kees Avé hun beide partijen van de laatste weken.
Kees Avé laat zien dat hij steeds beter gaat draaien. Uitslagen: 23 januari: Beltman-Gieteling 0-1; Buiten-Eisink 0-1; Vasse-Geertsma 1-0,; Wolthekker-Westerveld 0-1; Peters-Baggen 0,5-0,5; Avé-Seleski 1-0; Bluemers- Van der Kamp 1-0. 30 januari: Eisink-Vasse 0-1; Westerveld-Gieteling 0-1; Van Uhm-Gaastra 0,5-0,5; Geertsma-Beltman 1-0; Baggen-Bluemers 1-0; Plokker-Seleski 0-1; Avé- Peters 1-0.


Tornax H1 verliest van concurrent WSV in Warnsveld

RUURLO – De mannen van volleybalvereniging Tornax speelde zaterdag in Warnsveld tegen WSV. Een belangrijke wedstrijd, aangezien de teams in de onderste regionen dichtbij elkaar staan. Tornax begon slecht aan de wedstrijd. De scherpte ontbrak en er werd onzorgvuldig gespeeld. Zowel passend als aanvallend kwam Tornax er niet aan te pas. Verdiend werd de eerste set verloren. Het beeld van de eerste set werd in de tweede set doorgezet. Echter werd in de tweede set nog een eindsprint ingezet. Het was niet genoeg. In tegenstelling tot de voorgaande sets, werd de derde set wel goed begonnen. Tornax stond al snel vier punten los. WSV reageerde met een geplaatste servicedruk en al snel keek Tornax wederom tegen een achterstand aan. Het lukte niet om dit om te buigen. Zowel de derde als de vierde set gingen verloren en Tornax verloor daarmee de wedstrijd met 4-0. Door de nederlaag is Tornax gedaald naar de laatste plek in de promotieklasse. Het verschil is echter klein. Zaterdag speelt Tornax thuis in sporthal 't Rikkenhage om 16.00 uur de belangrijke wedstrijd tegen Victoria.


Klein Dochteren klopt koploper Zwolle

RUURLO – KV Klein Dochteren uit de gelijknamige Lochemse buurtschap wist met zestig schoten afgelopen weekeinde te winnen van de overige teams in de eerste klasse van de Achterhoekse Klootschieters Federatie. De klootschieters van Respelhoek uit Geesteren werden tweede met 61 schoten terwijl koploper Zwolle uit Groenlo met 62 schoten slechts vijfde werd in de negende competitieronde in Winterswijk.

Veel gevolgen hebben de resultaten niet voor de tussenstand in de competitie. Respelhoe deed goede zaken door met 61 schoten tweede te worden en naaste belager 't Broek uit Ruurlo met twee schoten te verslaan. Ook Eibergen en 't Broek 2 kwamen met 63 schoten binnen. Hekkensluiter Zwolle 3 werd verrassend derde met 61 schoten. De teams van Zwolle 2 en Onderlingen uit Haarlo vielen iets uit de toom met 66 respectievelijk 68 schoten. In het tussenklassement is het verschil tussen de nummers drie en vier Respelhoek en de mannen van 't Broek uit Ruurlo twee schot in het voordeel van Respelhoek. Zwolle blijft ruim op kop. Onderlingen zakte een plaatsje en staat nu op de achtste plaats. Dijkhoek uit Borculo had een goede dag door met 69 schoten op een vijfde plaats in de tweede klasse te eindigen. KV Heksenkring uit Barchem had 68 schoten en dat was goed voor de vierde plaats. De verschillen waren groot in de tweede klasse. Winnaar Onderlingen 2 had een knappe score van 61 schoten terwijl de Mölle uit Lochem met 81 schoten teleurstellend laatste werd. Heksenkring en Dijkhoek staan zevende en achtste in het tussenklassement. De volgende competitie is 3 en 4 maart bij KV 't Broek in Ruurlo.