Buurtvereniging Het Broek en Omstreken strikte de razendpopulaire band The Dirty Daddies. Foto: PR
Buurtvereniging Het Broek en Omstreken strikte de razendpopulaire band The Dirty Daddies. Foto: PR Foto:

Exclusieve verkoop van
weekendkaarten Brooksfeest

Zoepen of Verzoepen met Half um Half en The Dirty Daddies

RUURLO – Buurtvereniging Het Broek en Omstreken houdt op zaterdag 5 en zondag 6 mei het jaarlijkse buurtfeest. Dit jaar alweer voor de derde keer onder de noemer 'Zoepen of Verzoepen'. Zondagmiddag 4 februari vindt bij Café de Tapperij in Ruurlo de aftrap van de voorverkoop plaats. Tijdens deze speciale voorverkoop, van 13.30 tot 15.00 uur, zijn weekendkaarten exclusief verkrijgbaar voor 22,50 euro per stuk. Na 4 februari zijn er uitsluitend dagkaarten beschikbaar.

Voor het feest heeft de organisatie boerenrockband Half um Half en de razend populaire band The Dirty Daddies weten te strikken. Deze laatstgenoemde zeven koppige feestband heeft de afgelopen jaren al menige tent en zaal op zijn kop gezet en belooft dit ook op zondagmiddag 6 mei te doen in de feesttent bij Boerderij De Weustemoat van de familie Oudenampsen aan de Kooiersdijk in 't Ruurlose Broek. Half um Half zorgt zaterdagavond 5 mei voor een ouderwets gezellig avond boerenrock. Onder het motto 'Rock n Roll van eagn groond' speelt deze Overijsselse band hits van onder andere Normaal en Jovink. Daarnaast passeren ook eigen nummers en Twentse rock de revue.

Speciaal voor de leden
De zaterdagmiddag, 5 mei, staat zoals gebruikelijk weer in het teken van het vogelschieten en de kinderactiviteiten. Deze gezellige middag is speciaal voor de leden en hiermee wordt het jaarlijkse buurtfeest officieel geopend. Door deelname maken de buurtgenoten kans om één jaar lang als Koning of Koningin van Het Broek door het leven te gaan. De kinderen van de basisschool die mee doen zullen onderling bepalen wie als Jeugdprins of Jeugdprinses met de eer gaat strijken. Daarnaast kunnen de kinderen meedoen aan leuke activiteiten. Na het besloten middagdeel zijn de zaterdagavond met Half um Half en de zondagmiddag met The Dirty Daddies toegankelijk voor iedereen met een kaartje.

Dagkaarten
Vanaf maandag 5 februari zijn de dagkaarten verkrijgbaar bij de volgende voorverkoopadressen: Everwennink (Ruurlo), Buitencentrum Kerkemeijer (Borculo) en bij Café Dute (Beltrum). In de voorverkoop kosten de kaarten van Half um Half tien euro per stuk (aan de kassa 12,50 euro) en zijn de kaarten van The Dirty Daddies verkrijgbaar voor vijftien euro (aan de kassa 17,50 euro).


Patrijzentellers gezocht

Vervolg voorpagina

BERKELLAND - Er worden cursussen verzorgd voor mensen die willen helpen patrijzen tellen.

Zo worden belangstellenden betrokken bij het agrarisch natuurbeheer. De vogelkennis wordt bijgespijkerd. Men wordt gefaciliteerd met hulpmiddelen zoals speakers en verrekijkers/telescopen. het is leuk samen met anderen mee te werken aan de bescherming van de vogels en men is lekker buiten in het veld. De agrarische collectieven/agrarische natuurverenigingen hebben zich naar aanleiding van het Gelderse Actieplan Akker- en Weidevogels ingezet voor de patrijs. Ze hebben hun best gedaan om op diverse locaties in Gelderland beheerovereenkomsten af te sluiten voor het aanleggen en beheren van akkerfaunaranden. Dit voorjaar worden op diverse plekken in Gelderland randen ingezaaid voor de patrijs, ook in de gemeente Berkelland. De cursussen zijn naast Eibergen (gemeente Berkelland) ook in Sinderen (regio Achterhoek), in Vorden (regio Graafschap), in Groesbeek (regio Groesbeek en de Ooijpolder) en in Batenburg (regio Land van Maas en Waal en Overbetuwe). Meer informatie staat op www.landschapsbeheergelderland.nl.