Team Dinkelman-Nijenhuis in het nieuw. Foto: Jaime Lebbink
Team Dinkelman-Nijenhuis in het nieuw. Foto: Jaime Lebbink Foto:

Team Dinkelman Nijenhuis in het nieuw

BORCULO - Team Dinkelman-Nijenhuis is een zijspancrossteam bestaande uit Björn Dinkelman en Gé Nijenhuis uit Borculo. Voor sommigen in Borculo bekend en voor sommigen nog niet. Toch heeft dit team alleen maar sponsoren uit Borculo. Voor hun sponsoren Dick Meilink Mode, Cigo Esther, Buunks Catering, Buunk Schilderwerken en Gadija Hair. werd zondag 21 januari een sponsormiddag gehouden. Hier werden de nieuwe kleding en het nieuwe zijspan geïntroduceerd. Op 4 maart is in Lochem voor het team de eerste wedstrijd van het NK Zijspancross van 2018.


Betekenis en symboliek van ikonen

BORCULO - De eerstvolgende open koffieochtend 'De Tafel van 10'is op dinsdag 6 februari bij Erve Zurel. Gast is deze keer Elsebee Salet uit Vorden. Zij vertelt over haar passie voor ikonen. Ikonen zijn schilderingen op houten panelen, met religieuze afbeeldingen. Ze worden gebruikt in kerken die de Byzantijnse ritus volgen, een zeer oude en authentieke manier van lofprijzing. De koffieochtend is voor alle vrouwen en begint om 10 uur (tot 12 uur). Erve Zurel , Platvoetsdijk 9 Borculo. Voor meer informatie over de koffieochtenden: www.ervezurel.nl. Kosten: Vrijwillige bijdrage voor de koffie/thee.


Berkellandmiddag

BORCULO - De Berkellandmiddag met optredens van de Berkellandse folkloristische dansgroepen is ontstaan na het samenvoegen van de gemeenten Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo. Dit om zich gezamenlijk te kunnen presenteren voor de nieuwe gemeente Berkelland.

Na een succesvolle eerste gezamenlijk dansavond in 2006, op initiatief van de Achterhoekse Folkloredansers uit Ruurlo, is besloten hiervan een jaarlijks terugkerende middag te maken, waarvan de organisatie rouleert tussen de folkloristische verenigingen. De dansmiddagen zijn goed voor de gemeenschapszin en onderlinge verhoudingen. Bijkomend voordeel is dat de verenigingen elkaar voort kunnen helpen, vanwege de vergrijzing binnen het ledenbestand. Helaas hebben niet alle dansgroepen lang bestaan. De Koetsen Dansers uit Hupsel, de Havezathedansers uit Neede en de Drejtöllekes uit Rekken zijn er niet meer bij. Dit jaar is de organisatie van de Berkellandmiddag in handen van de Diekhookse Klumpkes en wordt gehouden op zondag 4 februari bij Buitencentrum Kerkemeijer, Ruurloseweg 51 in Borculo. Aanvang 14.00 uur. Op deze middag presenteren de boerendansverenigingen hun dansen en eventuele andere activiteiten. De deelnemende groepen zijn: De Achterhoekse Folkloredansers uit Ruurlo, De Diekhookse Klumpkes uit Borculo, De Lebbenbrugge Dansers uit Borculo en de De Plaggemeijers uit Rekken. Alle verenigingen hebben behoefte aan nieuwe leden. De Berkellandmiddag is een mooie gelegenheid om kennis te maken met de dansgroepen.


De Diekhookse Klumpes. Foto: PR