Anouk met Zucchero. Foto: Lotte Elferink
Anouk met Zucchero. Foto: Lotte Elferink Foto:

Barchruiters naar Gelders kampioenschap

BARCHEM - Anouk Elferink van de Barchemse Ponyclub De Barchruiters mag met twee pony's deelnemen aan de Gelderse kampioenschappen. Met haar pony Zucchero wist ze in de categorie D/E klasse B springen kringkampioen te worden. Op 3 februari mag zij dan ook starten in Putten. Met haar pony Sappho rijdt ze het Gelders kampioenschap op zaterdag 27 januari in Gorssel . Zij rijdt dressuur categorie B/C klasse L2. Ook mogen Esmee Tijdhof met De Goede Ree's Crimson en Noèlle Klokman starten met zowel Hoppa als met Himes Oscar op de Gelderse kampioenschappen. Bo Benning start met Wild Zangs Ramono in categorie B Klasse L.


Forelvissen bij zwembad De Meene

RUURLO – Zondag 4 februari kan er vanaf 11.00 uur bij zwembad De Meene weer gevist worden op forellen. Onder toeziend oog van leden van de Ruurlose hengelsportvereniging De Reurlse Vissers is het de bedoeling dat het bad leeggevist wordt zodat in de weken daarna bekeken kan worden of de forellen hun werk goed gedaan hebben.

Doordat de forellen ervoor zorgden dat het water in beweging bleef zal het schoonmaak werk een stuk gemakkelijker gaan. Zo hebben de forellen hun bijdrage aan de opstart van het seizoen geleverd terwijl ze konden genieten van een riant onderkomen. Zeker in vergelijking met hun eigenlijke onderkomen. Voor vijf euro mogen de forelvissers tot 15.00 uur komen vissen: maximaal vijf vissen per visser. Uiteraard zal de traditioneel met liefde gemaakte erwtensoep niet ontbreken. Toeschouwers hebben ook deze keer gratis toegang en zullen er achter komen dat de vrijwillige groenploeg van het Ruurlose openluchtzwembad niet stil gezeten heeft de afgelopen maanden.

Abonnementen
Nadat het bad schoongemaakt is en voorzien van vers water zal voorafgaand door de abonnementen voorverkoopavonden op dinsdag 10 en donderdag 12 april het 45ste zwemseizoen op zaterdag 21 april feestelijk beginnen. Mocht men het abonnement nu alvast willen verlengen dan kan dat binnenkort al online via de website www.zwembad-demeene.nl.


Uitslagen Ruurlose Bridge Club

RUURLO – De tweede zitting van de vierde competitieronde van de Ruurlose Bridge Club is woensdag 24 januari bij De Tapperij gespeeld. De uitslagen waren als volgt: A-lijn: 1. Ria Wiegerink en Martin Wiegerinck 62,08 procent; 2. Leny en Jan van Dijk 60,42; 3. H & M 54,58. B-lijn: 1. Albert van der Moolen en Gerrit Weijman 57,61; 2. Renée Feitsma en Marcel Thuis 57,45; 3. Peter Hendriks en Johan Eek 55,89. C-lijn: 1. Albertha Aaten en Gerry Boekelman 58,75; 2. Emmy Baan en Ellen Barendregt 58,49; 3. Ine Homburg en Loek Terwee 56,20.


Brons voor de meiden van Borchlo

BORCULO - Op zaterdag 27 januari deden Esmé, Anne en Janne mee aan hun eerste plaatsingswedstrijd acro van dit seizoen, bij de D-junioren in Kampen. Het was een zenuwslopende wedstrijd waarbij de scores erg dicht bij elkaar lagen. Met een prachtige oefening heeft de damesgroep van G.V. Borchlo een bronzen medaille gehaald.