Bedrijfsschiettoernooi 2018

BERKELLAND - Op 23 en 24 (middag), 27, 28 februari en 1 en 2 maart houdt schietvereniging S.V. Diabolo weer hun jaarlijks bedrijf schiettoernooi. De vereniging nodigt alle bedrijven in Berkelland uit om mee te doen aan dit evenement voor een gezellig en sportief avondje uit met de collega's. Er wordt opgelegd geschoten in teams van vier personen, in zes verschillende klassen. Er worden vijftien wedstrijdkaarten verschoten die mee tellen voor het eind resultaat. Tevens is er natuurlijk de mogelijkheid om gezellig wat te drinken en bij te kletsen tussen het schieten door in de kantine. Sinds vorig jaar is er een extra klasse om mee te doen met je vrienden, familie, buurt, sportclub of met wie dan ook. Meer bij Rosanne Brandenbarg tel. 0615678005 of mail Rosannebrandenbarg@live.nl.


Nominaties voor Beste Boek bekend

ACHTERHOEK - De vijf nominaties voor de verkiezing Beste Boek Achterhoek en Liemers 2017 zijn bekend. Voor de 20e keer organiseren de Dialectkring Achterhook en Liemers, de Vrienden van de Streektaal Lochem e.u. en het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers de verkiezing van het Beste Boek Achterhoek en Liemers.

De vijf genomineerde boeken zijn: Huis & Habitat, Pieter en WillyPeter; auteur/fotograaf: Peter van Tuijl: Het leven van Peter en WillyPeter speelt zich af op een paar vierkante kilometer, dicht bij 'huis en haard' en verweven met de natuur.
Jaarboek Achterhoek en Liemers 41, De Reformatie in Achterhoek en Liemers; redactie: P. Bresser, L. van Dijk, W. van Heugten, W. Meijerman en A. Stern.
In het voetspoor van Heuvel, Meester Heuvel, filosoof en volkskundige; inspirator en schrijver, redactie: Henk Harmsen en Wim van Heugten: In veertien afzonderlijke artikelen worden allerlei aspecten die in Heuvels werk aan de orde komen uitgediept.
De Wilde Planten in en om Zutphen, auteur: Kasper Reinink en fotografie: Kasper Reinink en André Jansen: Een overzicht van alle voorkomende wilde vaatplanten en mossen in en om Zutphen. Het boek is tevens een verslag van de voor- en achteruitgang van de flora en het geeft beheeradviezen. Geïllustreerd met vele foto's van kenmerkende plantensoorten.
Nieuwkijken, auteurs: Jack Weijkamp en Lucy Legeland: De auteurs doorkruisten van mei 2015 tot mei 2017 de Achterhoek en Liemers per trein, fiets, bus en te voet. De gedichten die uit deze tochten voortvloeiden zijn in de bundel Nieuwkijken bijeengebracht.
Op zaterdag 3 maart vindt tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater De Brink te Zelhem de bekendmaking plaats van het 'Beste Boek 2017'.