De turnmeisjes van DOS die in Harfsen deelnamen. Foto: PR.
De turnmeisjes van DOS die in Harfsen deelnamen. Foto: PR. Foto:

Twee medailles voor DOS-turnsters

BARCHEM - In de eerste voorwedstrijd in de zesde divisie op 20 januari in Harfsen hebben de meisjes van de Barchemse gymnastiekvereniging DOS-selectie mee geturnd en goede resultaten behaald. Twee meisjes hebben daarbij een medaille gewonnen: Ymre Sleumer en Ruth Warnshuis. Zij werden tweede en derde in de categorie Pupil 1 D3. In deze groep van vijftien turnsters eindigde Lynn Dieks net naast het podium op plaats vier en Sophie Milius op de zesde plaats.

In dezelfde wedstrijd turnden de pre-selectiemeisjes hun tweede wedstrijd ooit in de categorie Instap D3 en hierbij eindigde Lika Dinkelman op een vijfde plaats met de hoogste score van haar categorie op het onderdeel lange mat. Iris Postma werd achtste, Leanne Platerink elfde. Sara van Aalderen had pech bij het onderdeel sprong, hierdoor eindigde zij op een veertiende plaats. Ook Jade Zweers had pech: zij vergat een deel van de balkoefening, zij behaalde een veertiende plaats in het klassement. In de tweede wedstrijdronde turnden Richelle Haitink in de categorie Pupil 2, Esmee Sleumer en Suzanne Lemmers in Jeugd 1 hun eerste wedstrijd van het seizoen. Richelle eindigde net naast het erepodium op een vierde plaats. Esmee werd zesde met een verrassende eerste plaats op balk, Suzanne werd twaalfde.

Zwolle steviger aan kop in competitie

RUURLO – Het eerste team van klootschietvereniging Zwolle uit Groenlo staat na afgelopen weekeinde nog steviger aan kop in de eerste klasse van de Achterhoekse klootschietcompetitie. Winst op het door het Haarlose Onderlingen georganiseerde wedstrijd in Respelhoek (Geesteren) laat het kampioenschap dichter bij komen voor de Zwollenaren. Met 52 schoten bleef Zwolle het Lochemse Klein Dochteren en de overige ploegen de baas in de eerste klasse. De derde plaats is een gevecht tussen Respelhoek en 't Broek (Ruurlo). Deze ploegen gaven elkaar ook in de achtste competitiewedstrijd niets toe. Zij het dat ze beiden niet in goeden doen waren.

Respelhoek heeft de goede lijn van de vorige wedstrijd niet door kunnen trekken. Met een score van 58 schoten en een zesde plaats zag men achtervolger 't Broek dat ook matig presteerde niet naderbij komen. Dit team had namelijk ook 58 schoten nodig. De strijd om de derde plaats in het algemeen klassement blijft dus spannend. Wel zag men Eibergen dat vierde werd met 55 schoten iets dichterbij komen maar de voorsprong is met acht schoten nog ruim voldoende. Voor gastheer Onderlingen pakte de keuze van het parkoers in Respelhoek niet goed uit. 61 schoten en een tiende plaats viel tegen. Dijkhoek (Borculo) had een vrij goede dag door met 65 schoten en een zesde plaats in de tweede klasse te eindigen. Bovenin deze klasse waren de verschillen erg klein. Koploper in de tweede klasse Respelhoek 2 ging met de eerste plaats strijken. Net voor Onderlingen 2, 't Broek 3 en Zwolle 4 die allemaal 62 schoten nodig hadden. Heksenkring (Barchem) behaalde met 66 schoten een zevende plaats. Onderlingen 3 sluit ditmaal met 74 schoten de rij in de tweede klasse. De volgende competitie is 3 en 4 februari in Winterswijk.

Tornax zet stap in strijd om handhaving

RUURLO – De mannen van volleybalvereniging Tornax hebben een belangrijke stap gezet richting handhaving in de Promotieklasse. In Eefde werd zaterdag VIOS terecht met 0-4 verslagen. Dat betekende de tweede winst in de promotieklasse voor Tornax wat tevens resulteerde in een positiestijging op de ranglijst.

Er werd fel aan de wedstrijd begonnen. Hoewel de eerste set eerst gelijk op ging bleef Tornax druk uitoefenen met de serve en aanval, waardoor er een gat geslagen werd: 19-25. De tweede set liet een vrijwel gelijk beeld zien: 21-25. Het was duidelijk dat Tornax geen moment kon verslappen tegen Eefde. Ondanks dat gegeven was Eefde het spel in de derde set bijster. Tornax speelde zorgvuldig en trok gemakkelijk de set naar zich toe met 15-25. De vierde en laatste set was tot de twintig punten misschien wel het spannendst van de hele wedstrijd. Tornax werd minder nauwkeurig in de passing en ook aanvallend was het iets minder. Er werd nog een keer vol gas gegeven waardoor ook deze set winnend werd afgesloten 20-25. Het betekende de eerste 0-4 overwinning voor Tornax in Promotieklasse. Zaterdag spelen de mannen van Tornax om om 16.00 uur thuis in sporthal 't Rikkenhagen tegen Grol. Dat team staat een plek boven Tornax.

Tornax Dames pakken drie punten
Tornax dames 1 speelde afgelopen zaterdag tegen Diepenheim dames 1 (Time-out'75 DS 1). De dames van Tornax begonnen de wedstrijd met goede moed. Invalcoach Dick was tevens gebrand om te winnen. Tornax begon de wedstrijd goed en Diepenheim kon het niveau van niet bijbenen. Tornax won de eerste set dan ook terecht met 25-20. De tweede set begon Tornax minder goed, maar de inzet bleef aanwezig. Op een gegeven moment stond het 16-18 voor Diepenheim. Door een goede opslagreeks van Ilse kwam hier verandering in en maakte Tornax er 25-18 van waardoor de stand op 2-0 kwam. De derde won Diepenheim met 19-25: 2-1.
De vierde set maakte de coach van Tornax duidelijk dat hij erg graag wilde winnen, hier waren de dames van Tornax het mee eens. Helaas bleek gaande de set dat dit niet lukte. Er was bij Tornax chaos in het spel. De tegenstander profiteerde hiervan en won dan ook de vierde set: 22-25, waardoor de stand gelijk kwam.
Tornax begon de laatste set goed en speelde op het niveau wat ze gewend waren. Tornax won de vijfde en laatste set met 9-15 en won daarmee de wedstrijd: 3-2 winst. Zaterdag spelen de dames om 14.00 uur thuis in sporthal 't Rikkenhage tegen VIOS Eefde. Dit is de kraker tussen nummers een en twee in de stand.