Nienke Enzerink, Shakira Finke en Esmee Hekkelman (vlnr). Foto: PR
Nienke Enzerink, Shakira Finke en Esmee Hekkelman (vlnr). Foto: PR Foto:

Leden Volharding in de prijzen tijdens NK Baton Twirling

BORCULO/RUURLO – De Nederlandse Kampioenschappen Baton Twirling van de NTSB (Nederlandse Twirl Sport Bond) werden zaterdag 20 januari gehouden in het Topsportcentrum in Almere. Namens muziekvereniging Volharding uit Borculo namen drie leden hieraan deel op verschillende onderdelen en niveaus. Zij behaalden het afgelopen wedstrijdseizoen de plaatsingsscores om hieraan deel te mogen nemen.

Esmee Hekkelman (22 jaar) uit Haarlo werd Nederlands kampioen op het onderdeel team freestyle (Niveau 1), tweede op het onderdeel solo freestyle (N2) en behaalde een zesde plaats met haar twirling 1 baton (N2). Nienke Enzerink (21 jaar) uit Ruurlo eindigde met haar artistic twirl (N3) op een tweede plaats en behaalde een tiende plaats in de categorie twirling 1 baton (N3). Shakira Finke (14 jaar) uit Borculo deed met haar twirling 1 baton in niveau N4 mee om de Future Cup. Hierbij eindigde ze op de tweede plaats. Bij het onderdeel freestyle wordt er op zelfgekozen muziek een routine uitgevoerd waarbij het twirlen gecombineerd wordt met bewegingen op de muziek. Bij een artistic twirl let de jury op combinaties van dans met baton, de techniek en de manier waarop de atleet de muziek uitbeeldt. In de twirling zitten verschillende rolls, fingertwirls en tricks verwerkt.


Uitslagen schaakvereniging 't Stokpaard

RUURLO – Een schaakpartij eindigt in remise als geen van de spelers in staat meer is om zijn tegenstander mat te zetten of als zich een patstelling voordoet of als beide spelers gelijkspel overeenkomen. Dit laatste was in de partij Guido Baggen tegen Ton Seleski in de onderlinge schaakcompetitie van de Ruurlose schaakvereniging 't Stokpaard aan de orde: na 35 zetten waren ze beiden tevreden met een remise; en nog wel in een stelling die het een ander nog beloofde. Slechts negentien procent van de partijen tot dusver in dit seizoen van 't Stokpaard eindigden in remise. Jo Westerveld verraste de koploper van de competitie door zijn partij te winnen. Uitslagen: Eisink-Westerveld 0-1; Beunk-Gieteling 0-1; Van Uhm-Plokker 1-0; Vasse-Peters 1-0; Buiten-Bodegom 0-1; Baggen-Seleski 0,5-0,5; Wolthekker-Avé 0-1 en Bluemers-Beltman 1-0.