Rondom het Eekvenne en Barchvenne zaten verschillende vossen verstopt.Foto: PR.
Rondom het Eekvenne en Barchvenne zaten verschillende vossen verstopt.Foto: PR. Foto:

Jeugdleden DOS genieten van vossenjacht

BARCHEM – Vrijdag 19 januari was het zover: de vossenjacht voor de jeugdleden van gymnastiekvereniging DOS in Barchem.

Er waren dertig kinderen die zich hadden opgegeven voor deze activiteit. En daar was de jeugdcommissie van DOS erg blij mee. Om 19.30 uur was iedereen aanwezig bij de speeltuin 't Spölvenne op het Eekvenne, Vanaf deze locatie werd er gestart met de tocht. Rondom het Eekvenne en Barchvenne zaten verschillende vossen verstopt zoals een zwerver, heks, hippie, man met autopech, jogger en een vijftigjarige Sarah. Bij iedere vos moesten de kinderen een opdracht doen en als ze de opdracht goed hadden volbracht gekregen ze een letter, van al deze letters konden ze een woord vormen. Er liep ook een politieagente rond, zij kon de kinderen een letter afpakken dus dat maakte het spel extra spannend. Alle kinderen hadden aan het eind van de tocht het woord goed. Toen iedereen weer terug was op 't Spölvenne had de jeugdcommissie voor iedereen een zakje chips en iets te drinken. Dat ging er wel in want het was best koud onderweg, ook voor de hulpouders en 'vossen' was er een lekker warm kopje koffie of thee. Rond een uurtje of negen waren alle groepjes weer terug en volgde er een gezamenlijke afsluiting. Aan het enthousiasme van de kinderen was duidelijk te merken dat het een geslaagde avond was.


Barchem Bios op
8 februari in Barchkerk

BARCHEM – Een groots opgezette boerenbruiloft van zestig jaar geleden, beelden van een belangrijk concours hippique, het opstellen en de optocht van het Barchems Feest van 1990, het Barchems Muziekfestival uit dat jaar (met het Frühschoppen met Normaal), vertederende beelden van Circus Barchosa uit 1991.

De oproep om filmpjes aan te melden voor de eerste Barchem Bios op donderdag 8 februari is niet zonder resultaat gebleven. De Barchkerk is die dag voor één keer bioscoop met anderhalf uur lang Barchemse filmpjes. De voorstelling begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, maar de mannen van de Barchkerk in het Midden stellen een vrije gift na afloop zeer op prijs. Uit de reacties is gebleken dat er nog heel veel films en filmpjes onder de mensen zijn, die gedigitaliseerd zouden moeten worden. Dat is echter een vrij kostbare zaak, waardoor ze (voorlopig) in de kast blijven liggen.


Reurloos likeurtje de lokale markt op

RUURLO - Er bleek zoveel vraag naar Oele, het likeurtje dat inmiddels op meerdere feesten gretig aftrek vond, dat het vanaf vandaag ook in de winkel ligt. Het lijkt net of er whisky in de luxe glazen fles zit, maar de ware Ruurloër weet wel beter. Het is Oele; een bruin en 14,9 procent alcoholisch elixer dat nu in flessen van 0,7 liter in de schappen ligt van de Coop en Everwennink Ruurlo. Het is een Ruurloos product en elke fles heeft zijn unieke 'vluchtnummer'. Maar om die nou allemaal te sparen, lijkt ons niet gezond. De welbekende miniflesjes Oele, die al op Reurpop, tijdens het septemberfeest en Bar Gezellig over de bar vlogen, liggen nu in geschenkpakketjes bij Everwennink. Ook bij het Mega Skifeest in de Tapperij en het Broeksfeest worden deze shotjes verkocht.