'Wat voor moeder wil je zijn?' wekelijks in 't Dorpshuis

RUURLO - 'Wat voor moeder wil je zijn?' Onder deze titel houdt 't Dorpshuis Ruurlo, samen met Sterrenkracht Kindercoaching, elke laatste woensdagochtend van de maand een nieuwe activiteit. Een moeder is altijd op zoek naar wat het beste is voor het kind. Soms vergeten zij zichzelf daarbij, en dat is jammer. Want als een moeder goed voor zichzelf zorgt, dan kan zij ook beter voor anderen zorgen. Hoe je dat doet hoef je niet alleen te bedenken. 't Dorpshuis Ruurlo en Astrid Muijers van Sterrenkracht Kindercoaching verzorgen elke laatste woensdagochtend van de maand de activiteit 'Moederkracht', te beginnen op 31 januari.

Dit is een moment om samen met andere moeders te praten over het moederschap, om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Door spel of creativiteit kun je samen ontdekken wat voor moeder je graag zou willen zijn en welke stappen je daarin kunt zetten. Om zo weer vol (nieuwe) energie te kunnen genieten van je kind(eren).

Moederkracht is vanaf 31 januari steeds van 10.00 tot 11.30 uur in de bibliotheek Ruurlo, Dorpsstraat 74. Deelname is gratis. Moeders betalen alleen voor een kopje koffie of thee 0,50 cent per kopje. Voor iets lekkers erbij wordt gezorgd.

Opgeven is niet verplicht maar wordt wel gewaardeerd. Voor meer informatie of aanmelding kan men contact opnemen met Sterrenkracht Kindercoaching, Astrid Muijers, tel.: 06-13208070 of mailen naar: info@sterrenkrachtkindercoaching.nl, of kijk op de site www.sterrenkrachtkindercoaching.nl.


Inzameling oud papier door voetballers Ruurlo

RUURLO - Voetbalvereniging Ruurlo haalt zaterdag 27 januari weer het oud papier in de bebouwde kom van Ruurlo op. De voetballers maken steevast op de vierde zaterdagmorgen van de maand een rondgang door het dorp. Iedereen wordt verzocht zo vriendelijk te zijn het papier 's morgens gebundeld of in dozen aan de weg te zetten. Het papier niet in plastic zakken of houten kistjes doen. Deze worden niet meegenomen. De oud-papier ophalers wijzen er op dat het papier vanaf 8.30 uur wordt opgehaald. Als het papier later aan de weg wordt gezet bestaat de kans dat de ophalers al geweest zijn. Alle routes worden namelijk één keer gereden. Ook kan men elke zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur oud-papier en –kleding storten in een van de containers die op sportpark 't Rikkelder staan opgesteld.


Maandag Bridge

RUURLO - De zittinguitslag van het Maandag Bridge gespeeld op 15 januari, in de Tapperij in Ruurlo. Derde competitieronde, derde zitting: A Lijn: 1 Petra Smith en Phillip de Boer 58,60 procent; 2 Martin Wiegerinck en Dirk Lammers 58,50; 3 Riki Webbink en Trijnie Herweijer 56,42. B Lijn: 1 Nel Greven en Piet Greidanus 63,37; 2 Trees Meijer en Aloijs Meijer 60,25; 3 Trees Burggraaf en Wiep Hooghiemstra 59,81.


Wie raapt jouw zwerf afval op in Ruurlo?

RUURLO - De gemeente Berkelland maakt alleen wegen en het Kerkplein schoon en wanneer de gemeente de plantsoenen onderhoudt, dan wordt zwerfafval uit dat heestervak verwijderd.

Wanneer iemand een blikje op straat of in de berm gooit, dan blijf je dat blikje vijftig jaar zien. Voor veel Nederlanders is zwerfafval een grote ergernis. Gelukkig zijn er in Ruurlo mensen die spontaan regelmatig andermans zwerfafval oprapen. De wens is om een keer met deze 'stille' rapers gezamenlijk een kopje koffie te drinken en onze ervaringen te delen. Neem alstublieft contact op met tel. 06 49810807
Wat zou het mooi zijn wanneer hun inzet niet meer nodig is. Wanneer er geen zwerfafval meer zou zijn. Ja, thuis gooi je je blikje of sigarettenpeuk toch ook niet op de vloerbedekking? In Nederland worden ongeveer tien miljard peuken op de grond gegooid. Ja en die peuk blijf je twee jaar zien. En die peuken zijn moeilijk te verwijderen. Afbraaktijd is tijd die de natuur nodig heeft om materiaal af te breken, tot het niet meer zichtbaar is. Maar de stoffen van het materiaal blijven in onze milieu. Misschien denk je bij het weggooien van een bananenschil of sinaasappelschil dat dat niet zo veel kwaad kan. Maar de afbraaktijd is een tot drie jaar. En wat dacht je van een petflesje?: tien jaar. Laat 2018 een zwerfafval vrij jaar zijn.