Vrijdagmorgen waren 'vrijwilligers' van GeelinkBosch, die sinds vorig jaar juli vanuit Ruurlo gebruik maken van het kantoorpand voor het begeleiden van complete bouwmaatvoeringen van projecten, de 'rommel' aan het opruimen. Foto: Jan Hendriksen
Vrijdagmorgen waren 'vrijwilligers' van GeelinkBosch, die sinds vorig jaar juli vanuit Ruurlo gebruik maken van het kantoorpand voor het begeleiden van complete bouwmaatvoeringen van projecten, de 'rommel' aan het opruimen. Foto: Jan Hendriksen Foto:

Brandweer rukt uit voor stormschade pand Spoorstraat en omgevallen bomen

RUURLO – "Brandweer met gepaste spoed ter plaatse." Maar liefst negen maal meldde het alarmeringsnetwerk P2000 dat de vrijwilligers van de Brandweer Ruurlo donderdag 18 januari en zaterdag 20 januari moesten 'uitrukken' in verband met stormschade.

Door Jan Hendriksen

Omgevallen bomen en afscheurde takken op onder meer de Goudvinkendijk, Loolaan, Morsdijk, Karssenbargweg, Sleumersteeg, Brillensteeg, Zelhemseweg en de Groenloseweg hinderde het verkeer. Eenmaal meldde P2000 dat er donderdag om 12.20 uur een ambulance met gepaste spoed naar de Loolaan in Ruurlo moest. Voor zover bekend hebben er zich tijdens de 'westerstorm', die met ongekende kracht over Nederland raasde, geen persoonlijke ongelukken in Ruurlo voorgedaan. "Het was een aaneenschakeling van meldingen van omgevallen bomen en takken die op de wegen lagen die we moesten opruimen", zo verklaart postcommandant Bert Stegeman van Brandweer Ruurlo. Wel was er (veel) materiële schade aan woningen, bedrijfspanden en aan bedrijfskantoren. Zoals aan het kantoorpand van het bedrijf GeelinkBosch van Leon Geelink en Gerard Bosch op de hoek van de Spoorstraat en De Venterkamp. Daar waaide een gedeelte van de dak(bedekking) van het pand. "Ik hoorde opeens een ontzettend geraas", zo vertelt mede-eigenaar Gerard Bosch die op het moment dat de storm schade toebracht aan het pand in het pand aanwezig was. Hoeveel de schade bedraagt kon hij vrijdagmorgen nog niet aangeven. "Maar het loopt behoorlijk in de papieren." Vrijdagmorgen waren 'vrijwilligers' van GeelinkBosch, die sinds vorig jaar juli vanuit Ruurlo gebruik maken van het kantoorpand voor het begeleiden van complete bouwmaatvoeringen van projecten, de 'rommel' aan het opruimen. De storm veroorzaakte vanuit Ruurlo vele tientallen schademeldingen.

Forse schade aan het kantoorpand aan de Spoorstraat. Foto: PR.