Eind oktober 2016 opende VV Ruurlo de vernieuwde kantine. Foto: Jan Hendriksen
Eind oktober 2016 opende VV Ruurlo de vernieuwde kantine. Foto: Jan Hendriksen Foto:

VV Ruurlo scherpt alcoholbeleid aan

RUURLO – Voetbalvereniging Ruurlo gaat haar alcoholbeleid op sportpark 't Rikkelder aanscherpen. "En daar hebben we de hulp van de leden hard bij nodig", zo verklaren het bestuur en de kantinecommissie van VV Ruurlo op de website van de club.

Door Jan Hendriksen

Op 1 januari 2014 is het wettelijke verbod om aan jeugd onder de achttien jaar alcohol te verkopen ingegaan. Onder 18 jaar mag men mag geen alcohol kopen en nuttigen. "We hebben daar de afgelopen jaren al diverse keren aandacht aan besteed, waarbij het vooral tijdens het Karel Stegeman Toernooi van 2017 een grote rol heeft gespeeld. Afgelopen jaar zijn we een aantal keren bezocht door een 'mystery guest' van de gemeente Berkelland en deze heeft geconstateerd dat VV Ruurlo regelmatig deze wet overtreedt. De overtreders worden gestraft", zo verklaart voorzitter Henry Meutstege van VV Ruurlo. Wanneer in de toekomst geconstateerd wordt dat VV Ruurlo zich weer niet houdt aan de regelgeving kan een flink geldstraf opgelegd worden.

Consequenties
Henry Meutstege: "Ze kunnen zelfs overgaan tot volledige 'drooglegging (geen alcohol meer verkopen). Een maatregel met grote financiële consequenties voor onze voetbalvereniging. Daarom vragen wij alle leden om de regelgeving rond het alcoholgebruik na te leven en zich te houden aan de regels. "
Het is verboden om alcohol te gebruiken onder de leeftijd van achttien jaar. Bij twijfel over de leeftijd is men verplicht een legitimatie te vragen. Ook wordt de regel gehanteerd dat er op zaterdag voor 15.00 uur geen alcohol wordt verkocht en gedronken op sportpark 't Rikkelder.