De synchroonzwemsters geven een demonstratie. Foto: PR
De synchroonzwemsters geven een demonstratie. Foto: PR Foto:

Synchroonzwemsters laten zien wat ze kunnen

BORCULO - In zwembad het Timpke in Borculo wordt op zondag 28 januari een demonstratie synchroonzwemmen gegeven. Belangstellenden zijn welkom om vanaf 15 uur te komen kijken bij de demonstratie.

Synchroonzwemmen kan vergeleken worden met een dans, maar dan op muziek in het water. Afgelopen jaar is er een doorstart gemaakt met de synchroonzwemafdeling binnen BZC,. Momenteel zijn er zeven meisjes actief meisjes, maar nieuwe waterratjes zijn erg welkom.
Er zijn op dit moment vijf trainsters en de trainingen zijn op donderdagavond van 17.45 tot 18.30 uur en op zaterdag van 10.30 tot 12.30 uur
Tijdens de demonstratie 'danst'de groep, maar er is ook een solo, een duet en een combo te bewonderen.
Ook komen de meisjes van het Ravijn uit Nijverdal laten zien wat ze kunnen. Het zwembad is open vanaf 14.45 en de demo zal starten om 15.00 uur.


Jackie wordt vermist

BORCULO - Kater Jackie wordt vermist, hij is een gechipte en gecastreerde kater van acht maanden oud, is zwart met een klein wit plukje op de borst, omgeving Prinses Irenestraat.

Voor informatie kan men ontact opnemen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088 – 0063305 of mailen naar achterhoek@amivedi.com.


Eva Ploum leest voor met gebaren in de bibliotheek

BORCULO - Eva Ploum leest tijdens de 'Boekjes & Babbels' voor in de bibliotheek in Borculo op woensdag 7 februari 9.30 tot 11.00 uur.

Op de locatie Eibergen op woensdag 14 februari van 10.30 tot 11.30 uur, Neede: donderdag 8 februari, 10.30 tot 11.30 uur. In Groenlo op donderdag 15 februari, van 10.30 tot 11.30 uur en op datzelfde tijdstip in Lichtenvoorde, op 1 februari.

Zij leest het boek Ssst! De tijger slaapt voor, en doet dit met behulp van Babygebaren. Belangstellenden zijn welkom in de bibliotheek.


Daltonschool Sint Joris 'excellente school'

BORCULO - Basisschool Sint Joris in Borculo mag zich vanaf maandag 22 januari een 'excellente school' noemen. Volgens de Inspectie van het Onderwijs, die deze predicaten uitgeeft, is op Daltonschool St. Joris sprake van een prettig, rustig pedagogisch klimaat in en om de school.

Na een traject van bijna een jaar, waarin de onderwijsinspectie onderzoek heeft verricht op en naar de school, is haar conclusie dat Sint Joris voldoet aan de strenge criteria die verbonden zijn aan dit predicaat. De school is excellent, omdat er een excellent pedagogisch klimaat is en er excellent pedagogisch gehandeld wordt. Of, zoals directeur Annet Wensink het formuleert: "Wij vinden dat kinderen pas goed kunnen leren als ze zich bevinden in een positieve, veilige schoolomgeving. Hierdoor kunnen leerlingen zich optimaal ontwikkelen en met vertrouwen de wereld ingaan. Ik ben blij dat die visie nu het predicaat Excellent krijgt."

Foto: Eigen foto