Het liedje 'Zeg eens herder…' werd gespeeld en gezongen door een aantal herdertjes. Foto: Heike Kok
Het liedje 'Zeg eens herder…' werd gespeeld en gezongen door een aantal herdertjes. Foto: Heike Kok Foto:

Opgepast! voor eerst te zien in Amphion

Vervolg voorpagina

RUURLO - De film Opgepast! van Ruurlose filmmaatschappij Vanjelle Producties is voor het eerst te zien op 3 april in Schouwburg Amphion in Doetinchem.

Naast de zo'n 300 genodigden, zoals sponsor, cast & crew, zullen er ook plaatsten zijn voor geïnteresseerde bezoekers. Kortom, iedereen is welkom tijdens deze feestelijke avond. De film 'Opgepast!' is een spannend en meeslepend verhaal waarin de kijker 45 minuten lang wordt meegenomen in een film over de onbewuste gevaren van het uitgaansleven.

Kaarten zijn te koop via de website van Amphion, www.amphion.nl, onder het kopje 'Opgepast!'


Uitslag kaartcompetitie

RUURLO – Winnaars van de zevende speelronde (zaal De Tapperij) van de kaartcompetitie van Vereniging Openbaar Onderwijs Ruurlo waren bij het klaverjassen W. Straver en J.H. Alfing (5109 punten) en bij het kruisjassen H. Kuenen en E. Kuenen (3799 punten).

De kaartcompetitie wordt voortgezet op donderdag 4 januari in zaal De Tapperij in plaats van De Keizerskroon zoals op het schema staat vermeld. Aanvang kruisjassen 19.30 uur en klaverjassen 20.00 uur. Er wordt één keer per 14 dagen gekaart in De Tapperij of bij De Keizerskroon. Tussenstanden: Klaverjassen: 1. W. Eggert en N. de Wilde 34041 punten; 2. W. Straver en J.H. Alfing 33719; 3. L. Heppe en J. de Boer 33547; 4. G. Rijkenbarg en A. Kerkwijk 32963; 5. D. Andringa en E. Klein Bluemink 31516; 6. H. Nijenhuis en G. Stokkink 31126; 7. M. Eggert en L. Steenbreker 30634; 8. B. te Veldhuis en H. te Veldhuis 29878. Kruisjassen: 1. H. Kuenen en E. Kuenen 26751; 2. H. Aagten en F. Wopereis 25342; 3. H. Abbink en L. Visschers 25098; 4. J. Eggink en J. Klumper 24580; 5. J. Ligtenbarg en G.J. Bosman 24424; 6. H. Schutte en W. Schutte 23985.


Kijken en luisteren naar het aloude kerstverhaal

RUURLO – 'Zeg eens herder………..'. Dat was het thema van de Gezinsviering op zondag 24 december in de Sint Willibrorduskerk. In een mooie volle kerk werd het kerstverhaal verteld door pastoraal werker Jaap van Kranenburg van de regionale parochie HH.Twaalf Apostelen en Mady Brundel, leerling uit groep acht van de Willibrordusschool. Het verhaal werd verder uitgevoerd door een aantal kinderen van de Willibrordusschool en afgewisseld met het liedje 'Zeg eens herder…' gespeeld en gezongen door een aantal herdertjes. De muzikale medewerking in deze gezinsviering werd verleend door het Ruurlose kinderkoor Sing a Song onder leiding van Karin Hukker, begeleid op piano door Lotte van Duren en dwarsfluit Imke Jelier. De organisatie was in handen van de Werkgroep Kinderliturgie.


Gotink start bridgecursus

RUURLO – Maandag 15 januari start er weer een bridgecursus in Ruurlo onder leiding van Joke Gotink van Bridge Club Ruurlo. Dit is een vervolgcursus voor beginners. Geschikt voor mensen die de beginselen net of ooit in het verleden geleerd hebben en zich verder willen verdiepen in het bridgespel. De cursus start op maandag 15 januari om 19.30 uur in de bibliotheek in Ruurlo. De cursus bestaat uit twaalf lessen van 2,5 uur. Lesmethode van Berry Westra. In deze cursus wordt de basistheorie verder uitgediept. Daarnaast komen er nog een paar nieuwe onderwerpen aan de orde. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het af- en tegenspel. De lessen worden gegeven door gediplomeerd bridgedocent Joke Gotink uit Ruurlo die aangesloten is bij de Vereniging van Bridge Docenten. Kijk voor meer informatie op de website: www.jokegotinkbridge.nl. Aanmelden voor de cursus kan via de website of tel. 0573-451387.