Senna Tragter blaast op de midwinterhoorn met daarachter (vlnr): Anton Edelijn, Bart Arends, Harry Koenderinck, Berthien Bource en Rinus Tragter; op de foto ontbreekt Frans Boschker. Foto: Jan Hendriksen
Senna Tragter blaast op de midwinterhoorn met daarachter (vlnr): Anton Edelijn, Bart Arends, Harry Koenderinck, Berthien Bource en Rinus Tragter; op de foto ontbreekt Frans Boschker. Foto: Jan Hendriksen Foto:

Museumbezoekers MORE genieten van midwinterhoornblazers

RUURLO – Talloze bezoekers aan museum MORE keken tweede kerstdag vreemd op. De bezoekers werden namelijk warm onthaald door een zestal midwinterhoornblazers.

Door Jan Hendriksen

De pas opgerichte Adventbloazers te Groenlo onder aanvoering van Ruurloër Bart Arends zorgden tijdens deze speciale dag namelijk voor een extra ouderwets wintergevoel. Diverse bezoekers wisten niet dat een midwinterhoorn een houten blaasinstrument en een typerende Oost-Nederlandse traditie is. De Adventbloazers te Groenlo gaven deze middag hiervan een demonstratie met de jeugdige Senna Tragter (11) als middelpunt.


Lezing door Thijs de la Court over duurzaamheid

BARCHEM - Soms lijkt duurzaamheid alleen het probleem van de overheid, van maatschappelijke organisaties of van het bedrijfsleven. Wie weten wat men zelf kan doen is welkom op zaterdag 6 januari op Landgoedhotel Woodbrooke in Barchem voor een inleiding en gesprek met Thijs de la Court, oud-wethouder voor Groen Links in Lochem. Thijs de la Court houdt zich onder andere bezig met milieu- en energievraagstukken en duurzaamheid. Aanvang: 14.00 uur. De toegang is gratis.