De ZozoMannen. Foto: PR
De ZozoMannen. Foto: PR Foto:

Zozo Mannen en Tranen met Tuiten zingen samen

NEEDE - Koor Tranen met Tuiten en de Zozo Mannen verzorgen samen op zaterdag 9 december een muzikale avond in de Olde Mölle. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.30 uur. Aansluitend is een afterparty. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn te verkrijgen bij Tabakorie Rona en bij de Olde Mölle.

Het koor Tranen met Tuiten is opgericht in november 2004, door een stel enthousiaste carnavalisten. De opgave voor het van oorsprong gemende smartlappenkoor was dermate spectaculair dat er meteen al een ledenstop werd ingevoerd. De leden kwamen uit alle windstreken en het waren zeker niet allemaal carnaval mensen. Een dirigent was snel gevonden. Hij ging het koor leiden totdat er een professionele dirigent kwam. Het koor, inmiddels 60 personen groot, wordt nu geleid door Erwin Boonk. Ze oefenen om de veertien dagen in 't Nus. Inmiddels is de smartlap naar de achtergrond verdwenen en bestaat het repertoire uit Engelstalige, Duitse, Franse, Italiaanse en vooral Nederlandstalige nummers. Zij worden begeleid door 3 accordeonisten, slagwerk en percussie. Voor verdere informatie wordt verwezen naar hun website www.tranenmettuiten-neede.nl

De ZoZo Mannen, is een band van vijf enthousiaste mannen die voor hun plezier muziek maken, en dit graag met de luisteraars willen delen. Hun speerpunt is de meerstemmige zang waarbij zij zich zelf begeleiden met twee akoestische gitaren, mondharmonica en een slagwerk set. Sinds kort is de band uitgebreid met een bassist. De band beschikt over een eigen PA geluidset. De muziek die zij maken uit de jaren 60-70, gaat van Creedence Clearwater Revival tot Simon en Garfunkel, Neill Young en diverse dialect nummers van onder andere van Boh Foi Toch. Hun optredens spelen zich voornamelijk af in de kleine intieme locaties. Ondanks hun korte bestaan hebben zij al een breed publiek laten genieten van hun muziek. Afgelopen juni hebben zij een luisterconcert gegeven voor een volle zaal, bij de Olde Molle met Dick van Altena.


Adventsmarkt in Grote Kerk Neede

NEEDE - Op vrijdag 8 december is er van 13 tot 18 uur een adventsmarkt in en om de grote kerk in Neede. De organisatie is in handen van de ZWO van de kerk. Het geld wat deze markt oplevert wordt gebruikt voor het project voor kwetsbare kinderen in Cambodja.

In Cambodja leven zo'n 750.000 kwetsbare kinderen. Vooral in de grote steden lopen deze kinderen grote risico's en krijgen ze geen onderwijs. Deze kinderen missen één of zelfs beide ouders, of hun ouders zijn chronisch ziek; ze werken en/of leven op straat; ze groeien op in zeer arme huishoudens; ze worden misbruikt, hebben een handicap, zijn zelf ziek, zijn verslaafd of in de criminaliteit beland. Het Salvation Centre Cambodja ontfermt zich over deze kinderen met onderwijs en bescherming.
Op de markt vinden bezoekers onder andere oliebollen, koffie/thee/chocolademelk, een loterij, kniepertjes, kerststukjes, handgemaakte kerstversiering, graftakken/grafkransen en handgemaakte kaarten.


Sanne wint L1 dressuur

NEEDE - Sanne van Asselt wint de L1 dressuur in Zutphen met haar paard Dark Angel. Ze komt uit voor de Pasruiters

Sanne wint L1 dressuur. Foto: Eigen foto