EIBERGEN - In de Huve in Eibergen is op woensdagmiddag 6 december vanaf 15.00 uur een informatiebijeenkomst voor iedereen die meer wil weten over de stichting Kids For Kids Gifts. Karin Oonk en André Nijhof vertellen meer over de stichting en de doelen.

De stichting wil kinderen laten ervaren dat het niet alleen ooi is om een cadeau te krijgen, maar vooral ook om een cadeau weg te geven. Niet voor alle kinderen is het vanzelfsprekend dat zijn cadeautjes krijgen. De stichting wil voor die kinderen wat doen.

EIBERGEN- Onder de noemer 'Organic Grooves' houdt café De Stier zaterdag 2 december een funky dansavond. De deejays Marjon en Raph draaien op deze avond een bonte mix van funk, soul, groove, bossa, worldmusic en meer.

'Organic Grooves' is een onderdeel van de jazzagenda van De Stier en platform Jazz Eibergen. De dansavond begint om 21.00 uur. Op donderdag 14 december speelt The Preacher Men in De Stier.

Deelnemers pubquiz
spelen om eeuwige roem

EIBERGEN - Woensdag 6 december wordt in Café De Stier een Pubquiz gehouden. De Pubquiz is een algemene kennisquiz die bestaat uit acht ronden met vragen, muziekfragmenten, foto's en audiotracks. Meedoen kan individueel of met een team van maximaal vijf personen. Een foutloze ronde levert een rondje van de zaak op en het winnende team ontvangt eeuwige roem en wat versnaperingen.

Aanvang 20.00 uur. Eindtijd: 23.00 uur. Deelname aan de quiz bedraagt 2 euro per persoon.

Jeugd Yapton speelt goed in Lochem

EIBERGEN - Afgelopen zaterdag werden de jeugdspelers van BC Yapton verwacht in Lochem voor de tweede speelronde in de Berkelstreekcompetitie. De drie teams spelen in verschillende poules waarin in dubbelwedstrijden gespeeld word tegen zes andere regionale verenigingen. Met enthousiasme en inzet werden goede partijen gespeeld. Tijdens de wedstrijden kregen de kinderen ook nog een bezoek van de hulpjes van Sinterklaas die voor iedereen een kleine verrassing hadden meegebracht. De volgende speeldag is op zaterdag 6 januari thuis in de eigen Pickerhal.

Teleurstellend verlies
Fysio Boemerang

EIBERGEN - Zaterdagmiddag speelde Fysio Eibergen-Boemerang tegen VoCaSa uit Nijmegen. Beide ploegen stonden voor aanvang van de wedstrijd dichtbij elkaar op de ranglijst en dus was iedereen op de tribune benieuwd of Fysio erin zou slagen te winnen van de directe concurrent.

VoCaSa is een team dat hoofdzakelijk bestaat uit jonge speelsters en dat een degelijk en goed aanvallend spelletje speelt. Dat bleek direct in de 1e set. Fysio Eibergen kreeg geen vat op de ploeg uit Nijmegen. Het oude euvel, het stoppen van de serve van de tegenstander, stak de kop weer op en de spelverdeelsters konden op die wijze de aanvalsters niet goed bereiken. De set ging verloren met 18-25. In de tweede set was het opnieuw zoeken naar de vaste patronen en zelfvertrouwen. De verdediging was nog steeds matig, maar Fysio Eibergen Boemerang slaagde er wel in gelijke tred met de tegenstander te houden. Een fout van de libero van VoCaSa hielp mee om de set winnend af te sluiten, 27-25. Om en om ging het spel in de derde set tot 7-7. FYSIO Eibergen oefende wat meer druk uit op VoCaSa en liep daardoor wat weg van de tegenstander. Maar het lukte niet om een geruststellende voorsprong op te bouwen en tot 20-19 hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Een tussensprintje van Fysioo Eibergen was voldoende om wat los te komen en de set met 25-23 binnen te slepen. VoCaSa was niet van plan om de wedstrijd uit de vingers te laten glippen en van meet af aan werd Fysio Eibergen in de vierde set door energiek aanvallend spel onder druk gezet. VoCaSa liep snel weg naar 4-8. Een time out van coach Tim ten Pas bracht nog enig soelaas, maar mede door de haperende verdediging greep VoCaSa uiteindelijk de setwinst met 14-25. De vijfde set moest dus de beslissing brengen. Tot 6-8 was er evenwicht tussen de beide ploegen, maar wederom hielpen de eigen fouten VoCaSa aan een voorsprong en wonnen de speelsters uit Nijmegen deze set met 15-12 en dus de wedstrijd met 3-2. Zaterdag, 2 december, speelt Fysio Eibergen-Boemerang in Rossum tegen Rosstars, het oude team van oud-international, Elles Leferink. De wedstrijd begint net als in Eibergen om 18.00 uur.