Tijdelijke hangplekken jongeren in Neede

Vervolg pagina 7

NEEDE - Wethouder Marijke van Haaren gaf zondagavond telefonisch een reactie op klachten van de vrijwilligers.

Zij laat weten de zorg te delen van de vrijwilligers. Zij heeft een avond bij hen doorgebracht en kennis genomen van hetgeen er leeft. Inderdaad was zij tegen de plek naast de Spilbroekhal waar het ging om het plaatsen van een container als schuilplaats. Desalniettemin is de bewuste plek teruggekomen als een van de voorlopige hangplekken omdat de jongeren zelf dit als de beste plek hebben bestempeld.
De overlast van hangjongeren is een bestaande situatie waartegenover geheel nieuw beleid wordt gezet. Er zijn veel partijen bij betrokken, waaronder ook een nieuw aangestelde jongerenwerker, de ouders en de jongeren zelf. Met de inzet van alle betrokkenen moet op kortere termijn een structurele oplossing gevonden worden voor de jongeren die recht hebben op een eigen plek binnen de samenleving. Verder is ze eveneens van mening dat er een oplossing voor het drugsgebruik moet komen.

"Ik ben van mening dat ik de zaak zorgvuldig, transparant en serieus heb opgepakt, gericht op een structurele oplossing met en voor de jongeren. Natuurlijk worden er ook fouten gemaakt, maar dat hoort bij een dergelijk nieuwe aanpak.