Rijden Zonder Invloed op bezoek in Eibergen. Foto: PR
Rijden Zonder Invloed op bezoek in Eibergen. Foto: PR Foto:

Messink en Hanselman winnen kaartavond

BELTRUM - Koppel Trees Messink/Agnes Hanselman zijn de winnaars van de eerste kaartavond van het seizoen 2017-2018 georganiseerd door Dios-Beltrum. Zij behaalden 1090 punten.

Afgelopen zaterdagavond 18 november waren er maar liefst twintig kaartliefhebbers gekomen naar het Kulturhus de Wanne in Beltrum om het kaartspel twintigen te spelen. Er werd gespeeld in koppels van twee personen. Het werd een gezellige avond met veel strijd om de punten. Het koppel Joop Bennink/Johny te Loeke eindigde op de tweede plaats met 1055 punten en het koppel Toni te Boome/Paula Ribbers eindigde op de derde plaats met 1047 punten.

De uitslag van de eerste kaartavond van een serie van vijf kaartavonden is als volgt: 1.Trees Messink/Agnes Hanselman: 1090. 2.Joop Bennink/Johny te Loeke: 1055. 3.Toni te Boome/Paula Ribbers: 1047. 4.Theo te Vogt/Annemieke Bouwmeesters:1035. 5.Tonnie Ballast/Bennie Ballast: 993. 6.Theo te Loeke/Dinie Bennink: 968. 7.Willie Ribbers/Paulien Ribbers: 949: 8.Theo Baks/Jan von Kann: 932. 9.Harrie te Vogt/Harrie te Boome: 925. 10.Jan Elshof/Willem te Woerd: 895.
De volgende kaartavond wordt gehouden op zaterdag 16 december.


Campagneteam 'Rijden Zonder Invloed'

EIBERGEN - Iedereen weet dat rijden onder invloed gevaarlijk is. Toch stappen er nog steeds mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken. De campagne 'Rijden Zonder Invloed' heeft als doel bestuurders bewust te maken van de gevaren van rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen. Op 21 november komt het campagneteam naar Eibergen om leerlingen van verkeersschool Hartemink bewust te maken van de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer.

Het campagneteam zal een theorieles overnemen van de rijschool en gaat op een interactieve wijze het gesprek aan over alcohol en drugs in het verkeer. Op deze manier maken zij toekomstige bestuurders bewust van de gevaren van rijden zonder invloed. Gedurende de les mogen deelnemers ook alcohol- en drugsbrillen opzetten om zelf eens te ondervinden hoe gevaarlijk rijden onder invloed nu echt is. Het campagneteam van Rijden Zonder Invloed organiseert in Overijssel en Gelderland allerlei activiteiten op locaties, zoals bij festivals en evenementen, (rij)scholen, sportclubs en langs de weg bij politiecontroles. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is. Op de website www.rijdenzonderinvloed.nl is meer informatie te vinden.

ROV Oost –Nederland
De campagne is een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland. Het ROV Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel dé partner voor verkeersveiligheid. Met hun kennis van verkeersveiligheid en van het gebied brengen zij de juiste partners bij elkaar en initiëren ze projecten. Ze richten zich daarbij op gedragsbeïnvloeding van de weggebruikers. Het ROV Oost-Nederland is een initiatief van de provincies Overijssel en Gelderland.


Geslaagde open ochtend

EIBERGEN - Bij kindercentrum de Meiboom en IKC Op d'n Esch werd een open ochtend gehouden op zaterdag 11 november. De kinderen van De Meiboom spelen op school, gymmen samen met de kinderen van groep 1 en spelen samen buiten.

Ook maakt de BSO gebruik van de ruimte in en om school en worden er regelmatig samen activiteiten georganiseerd. De samenwerking, het overleg en de overdracht tussen De Meiboom en Op d'n Esch zorgt voor een soepele overgang voor de kinderen van kinderdagverblijf/ peuterspeelzaal naar de basisschool. Belangstellenden kregen deze open ochtend de kans om te kijken en de sfeer te proeven.