Contactpersonen Gebiedsteam Neede met link wethouder Patricia Hoytink-Roubos. Foto: Rob Weeber
Contactpersonen Gebiedsteam Neede met link wethouder Patricia Hoytink-Roubos. Foto: Rob Weeber Foto:

Gebiedsteam op Needse markt

NEEDE - Voor de tweede keer dit jaar kwamen vorige week dinsdagochtend de contactpersonen voor Neede op en tijdens de weekmarkt bijeen om met de burger in gesprek te gaan over alles wat leeft en speelt in de eigen kern. Namens de gemeente was dit keer ook wethouder Patricia Hoytink-Roubos aanwezig.

Door Rob Weeber

Zij heeft burgerinitiatieven in haar portefeuille en is vanuit het college de aanspreekpersoon voor de kern Neede.

Desgevraagd bevestigt ze het belang om ook als bestuurder de burger op te zoeken en voeling te houden met de lokale samenleving.
Het gaat om de verbondenheid met elkaar. Overheid en burgers moeten elkaar opzoeken om te weten wat leeft en wat men voor elkaar kan betekenen.
Vanuit een marktkraam werden koffie, thee en erwtensoep uitgedeeld. De soep was klaargemaakt door leerlingen van het MaxX onderwijs. Eveneens aanwezig waren wijkagent Lisa, BOA's Hans en Jhonny, Anouk van het Voor Mekaarteam Neede, marktmeester Annet en contactfunctionaris Evert Jan Hamer.

De afsluiting van de rondweg is een aandachtspunt

Het Voor Mekaarteam Neede houdt iedere dinsdagochtend samen met de contactfunctionaris spreekuur in Grand Café De Hofmaat om vragen op het gebied van zorg en algemene aandachtspunten binnen de kern te beantwoorden. Volgens Anouk is dit inloopspreekuur een groot succes. Inmiddels zijn er sinds de start zo'n 150 personen langs geweest. Voordeel is dat de inloop laagdrempelig is, de lijnen kort zijn en vragen dus snel opgelost kunnen worden.

De BOA's vatten de veiligheidstoestand in Neede samen als een rustige samenleving. Er zijn af en toe wat kleine probleempjes betreffende de jeugd, maar dat mag geen naam hebben. Wat wel een aandachtspunt vormt, is de afsluiting van de rondweg.

De Borculoseweg wordt teveel als sluipweg gebruikt en er wordt te hard gereden. Bovendien houdt niet iedereen zich aan de afsluiting. Wat niet bijdraagt aan de veiligheid en het ongeduld van de bestuurders zijn de halve wegversperringen net na de rotondes. De functie ervan wordt in twijfel getrokken.