Halloween in wijk De Berg in Neede. Foto: Rob Weeber
Halloween in wijk De Berg in Neede. Foto: Rob Weeber Foto:

Halloween in wijk De Berg

NEEDE - Omdat 31 oktober in de week valt, was de Needse wijk De Berg afgelopen zaterdag weer geheel in de sfeer van Halloween. Het is inmiddels het derde jaar dat het feest gevierd wordt. In het gebouw van Trefpunt De Berg, bij de speeltuin, verzamelden zich de kinderen van de basisscholen Dr. Ariens Daltonschool, Kardinaal Alfrinkschool en Kisveld. Er werden allerlei griezelige activiteiten georganiseerd, zoals pompoensoep koken in een echte heksenketel, enge gezichten schminken en lampionnen knutselen waarmee later door de wijk werd gegaan.

Door Rob Weeber

Sociale cohesie in de wijk vergroten en kinderen laten bewegen

Het initiatief is een van de vele activiteiten die de wijkraad in samenwerking met vrijwilligers en bewoners, Pro Wonen, Beweegwijs, moestuin De Berg en speeltuin De Berg ieder jaar organiseren. Het uiteindelijke doel is de sociale cohesie in de wijk te vergroten en kinderen te laten bewegen.

Om 19.30 liepen de jongsten een rondje door de wijk met de door hen zelf geknutselde lampionnen met een lichtje. Iedereen was geschminkt en/of verkleed in een griezeloutfit. Daarna was het de beurt aan de oudere kinderen om een Halloweentocht door de wijk te maken. Met behulp van studenten van het Graafschap College was er een griezeltocht uitgezet. Tijdens de tocht werd niet alleen een beroep gedaan op de zintuigen, er waren bijvoorbeeld puzzel- en rekenopdrachten, maar moesten ook allerlei enge opdrachten worden uitgevoerd, zoals een Halloweendrankje verzinnen en een mummie maken met behulp van wc-rollen.

Ook doken er hier en daar spoken op die de kinderen moesten tikken. Aan de tocht deden 15 groepjes van acht kinderen mee. Hoewel de Amerikaanse traditie wil dat de kinderen langs de deur gaan en 'Tricks or Treat' roepen, in de hoop wat lekkers te krijgen, wordt dit in wijk De Berg niet gedaan. Wel zijn er uitgeholde kalebassen. Uiteraard komen deze uit 'eigen' tuin, moestuin De Berg.

Meer informatie over de activiteiten en over het Halloweenfeest is op de Facebookpagina van wijk De Berg te vinden: FB: Neede Bergopwaarts.